Vrána rozhodl v NHL o výhře Washingtonu nad Anaheimem. Obránce Gudas prohrál bitku

Útočník Jakub Vrána vstřelil vítězný gól Washingtonu při výhře 3:2 v Anaheimu, navrch přidal asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Pražský rodák se dělí o deváté místo v tabulce střelců, které vévodí David Pastrňák s 25 trefami. Vránův spoluhráč Radko Gudas se podruhé v sezoně popral a bitku s Nicolasem Deslauriersem jednoznačně prohrál.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 10:07 7. 12. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Washington Capitals Jakub Vrána

Útočník Washington Capitals Jakub Vrána | Zdroj: Reuters

Washington vedl 2:0 po gólech Travise Boyda a Jevgenije Kuzněcova, jemuž u trefy v přesilové hře asistoval Vrána. Anaheim vyrovnal na přelomu druhé a třetí třetiny díky zásahům Ryana Getzlafa a Adama Henriqueho.

Nerozhodný stav ale vydržel jen 52 sekund. Vrána zachytil špatnou rozehrávku domácích zpoza branky, ocitl se sám před gólmanem Ryanem Millerem a obelstil ho bekhendovou kličkou.

„Celý zápas jsme se snažili nahazovat puky, napadat jejich obránce a nutit je ke ztrátám. Přesně to vedlo k mému gólu. Dostal jsem puk přímo na hokejku a snažil se toho využít,“ uvedl Vrána. „Jakmile vystřelíte, není jednoduché kontrolovat dorážku. Ale povedlo se,“ dodal.

Pastrňák tentokrát nebodoval. Brankáři Francouz, Mrázek a Rittich vychytali výhry

Číst článek

Gudas srazil bodyčekem u zadního mantinelu Nicka Ritchieho, který poté ze zápasu odstoupil a už se nevrátil. „Štve mě, co provedl. Puk už (Ritchie) neměl a z ničeho nic ho trefí kyčlí do kolena. Neměl důvod ho takhle dohrát,“ komentoval trenér Anaheimu Dallas Eakins zákrok českého obránce. „Zdá se, že tohle se mu (Gudasovi) stává celkem pravidelně. Přitom jsem toho mladíka, co hrál v Norfolku (AHL), obdivoval,“ řekl.

Eakins dodal, že stav Ritchieho kolena nevypadá dobře. Roli mstitele na sebe vzal Deslauriers a s Gudasem si před vhazováním domluvil bitku. Útočník Anaheimu měl v pěstní výměně jasně navrch a několika ranami složil Gudase, který se na nic nezmohl, k zemi. Deslauriers se dostal do křížku ještě s Vránou, který na něho pokřikoval, ale rozhodčí je včas oddělil.

Washington si upevnil vedení v lize. „Poslední tři zápasy byly naprosto jiné, přesto jsme je vyhráli. Je skvělé, že dokážeme najít různé cestu k vítězství,“ těšilo trenéra Todda Reirdena. „Hrajeme tvrdě, bojujeme jeden za druhého. I to je důvod, proč vyhráváme a jsme první,“ podotkl Vrána.

New Jersey zatím změna trenéra nepomohla

Ve zbývajících čtyřech zápasech už žádný český hráč nebodoval. Pavel Zacha ale dobře stínil brankáři Coreymu Crawfordu ve výhledu, čehož využil Taylor Hall a otevřel v přesilové hře skóre. New Jersey ale nevyhrálo ani druhý zápas po změně trenéra a Chicagu podlehlo 1:2 po nájezdech. Rozstřel rozhodl v pátém kole Kirby Dach.

Je na trenérovi, aby věděl, co si může dovolit. Nesmí to přesahovat lidskost, říká Eliáš

Číst článek

Pittsburgh udolal doma Arizonu 2:0. Duel gólmanů rozsekl ve 48. minutě Jevgenij Malkin a připsal si už 70. vítěznou trefu v barvách Penguins. V klubové historii jsou v této statistice lepší jen Mario Lemieux (74) a Jaromír Jágr (78). Druhý gól padl dvě sekundy před koncem při power play. Hrdinou utkání se stal brankář Tristan Jarry, který chytil 33 střel a neinkasoval už 142 minut a 46 sekund.

New York Rangers postrádali v obraně Libora Hájka, který si v minulém utkání v Columbusu pochroumal koleno, a měl by týmu chybět tři až čtyři týdny. Rangers bez českého zadáka prohráli doma s Montrealem 1:2. Vítězný gól vstřelil Nate Thompson 67 sekund před koncem.

NHL:
New Jersey - Chicago 1:2 po sam. nájezdech, NY Rangers - Montreal 1:2, Edmonton - Los Angeles 2:1, Pittsburgh - Arizona 2:0, Anaheim - Washington 2:3 (Vrána 1+1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme