Český večer v NHL. Krejčí a Voráček vystřelili vítězství, Nečas se prosadil drzým bekhendem

Útočník David Krejčí rozhodl v NHL gólem v čase 52:18 o výhře Bostonu 3:2 nad Vegas. Český centr si připsal i přihrávku a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Vítěznou branku vstřelil také Jakub Voráček a Philadelphia i díky jeho desáté trefě v sezoně porazila Pittsburgh 3:0. Martin Nečas pomohl gólem k výhře Caroliny 4:1 nad Winnipegem. V dresu vítězů kryl Petr Mrázek šestnáct střel.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí

David Krejčí | Foto: Brian Fluharty | Zdroj: Reuters

Boston dvakrát prohrával. V prvním případě vyrovnal Jeremy Lauzon, který po přihrávce Krejčího prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

Na začátku třetí třetiny upravil Jake DeBrusk na 2:2 a Krejčí, který vynechal předchozí dva zápasy kvůli zranění, otočil z dorážky. Český útočník u gólu nejdříve tečoval střelu Brandona Carla, kterou Marc-Andre Fleury reflexivně vyrazil, a následně doklepl puk do prázdné branky.

Vítězný gól Davida Krejčího:

Hvězdou byl i Voráček

Voráček, druhá hvězda zápasu, otevřel skóre ve 26. minutě. Český útočník si najel z levé strany za obranu Pittsburghu na přihrávku Seana Couturiera a bekhendovou kličkou překonal Tristana Jarryho.

Gól Jakuba Voráčka:

V závěru druhé třetiny zvýšil James van Riemsdyk a gólem do prázdné branky zpečetil Justin Braun v powerplay výhru Philadelphie. Brian Elliott potřeboval k první nule od listopadu 2018 pouze devatenáct zákroků.

Nečasova paráda

Carolina položila základ výhry v úvodní třetině, kterou ovládla 3:1. Nečas vstřelil ve třetí minutě první gól zápasu. Jedenadvacetiletý útočník dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy, natlačil se před branku a průnik zakončil bekhendovou kličkou. Český hráč si připsal dvanáctý zásah sezony a v tabulce střelců je mezi nováčky na třetím místě.

Hlavním hrdinou zápasu se stal Justin Williams, který se v lednu vrátil po osmi měsících k hokeji. Zkušený útočník rozhodl minule ve svém prvním startu v sezoně rozstřel, tentokrát dal dva góly Caroliny.

Výsledky NHL:

Boston - Vegas 3:2, NY Rangers - NY Islanders 2:4, Chicago - Florida 3:4, Carolina - Winnipeg 4:1, Philadelphia - Pittsburgh 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme