Útočník Vrána trefou v prodloužení rozhodl o výhře Washingtonu nad obhájci titulu ze St. Louis

Hokejový útočník Jakub Vrána rozhodl v úvodním hracím dni nového ročníku NHL gólem v prodloužení o výhře Washingtonu 3:2 na ledě obhájce Stanleyova poháru St. Louis a stal se první hvězdou zápasu. Filip Chlapík přihrál na jednu branku Ottawy, která prohrála v Torontu 3:5.

New York (Aktualizováno: 9:24 3. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

St. Louis vyvěsili před utkáním ve slavnostním ceremoniálu banner na počest jejich červnového triumfu pod strop haly a obhajobu titulu odstartovali znamenitě. Po 53 sekundách hry skóroval Sammy Blais a v osmé minutě zvýšil Alex Pietrangelo.

Pastrňák, Hertl, Chlapík. Slavná NHL nezačne jen s nejlepšími hokejisty, ale i mladými českými talenty

Číst článek

Ještě v úvodní třetině ale snížil Alexandr Ovečkin a ve 33. minutě vyrovnal Dmitrij Orlov. Zápas rozhodl Vrána, který si od modré čáry sjel do levého kruhu a prosadil se střelou zápěstím ke vzdálenější tyči.

Premiéru v barvách Washingtonu si po výměně z Philadelphie připsal obránce Radko Gudas. Český obránce pobyl na ledě čtrnáct a půl minuty, zaznamenal dvě střely a jednu srážku. Naopak v zadních řadách chyběl Michal Kempný, který se zotavuje z dubnové operace stehenního svalu.

Chlapík strávil na ledě jen něco málo přes pět minut, přesto připravil gól. Český útočník našel u tyčky volného Scotta Sabourina, který vyrovnal v 26. minutě na 2:2. Toronto ale ještě ve druhé třetině odskočilo zásluhou dvou gólů Austona Matthewse. Svůj debut v NHL ozdobil Ilja Michejev gólem na 5:2 v padesáté minutě.

Výsledky NHL:
Toronto - Ottawa 5:3
St. Louis - Washington 2:3 v prodl.
Vegas - San Jose 4:1
Edmonton - Vancouver 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme