Zbořil poprvé bodoval v NHL a pomohl Bostonu k výhře, Voráček a Krejčí si připsali po asistenci

Hokejový obránce Jakub Zbořil pomohl svým prvním bodem v NHL k výhře Bostonu 6:1 nad Philadelpií. Vítězství podpořil přihrávkou také David Krejčí. Na straně poražených asistoval u jediné branky týmu Jakub Voráček, který je na začátku sezony se sedmi body (1+6) nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Zbořil (vlevo)

Jakub Zbořil (vlevo) | Zdroj: Profimedia

Po Krejčího střílené přihrávce do předbrankového prostoru otevřel skóre z dorážky Patrice Bergeron.

Palát svůj 500. zápas v NHL oslavil gólem do sítě Columbusu, jeho Tampa ale prohrála

Číst článek

Český centr sbírá v této sezoně prozatím pouze asistence, na kontě jich má v pěti zápasech čtyři. Philadelphia vyrovnala v úvodu druhé třetiny, v níž Voráčkovu ránu od pravého mantinelu tečoval Kevin Hayes.

Boston si vzal vychle vedení zpět a zbývající čtyři góly vstřelil v rozmezí 38. až 54. minuty. U branky na 5:1 asistoval Zbořil.

Český obránce operoval v přesilové hře na modré čáře, po jeho přihrávce přenesl Nick Ritchie hru na opačnou stranu a Brad Marchand z levého kruhu skóroval. Marchand a Bergeron byli hlavními strůjci výhry Bruins, oba si připsali po třech bodech (2+1).

Zbořil, jehož si Boston vybral v roce 2015 v prvním kole draftu jako třináctého celkově, dostává až nyní větší prostor v hlavním týmu.

Odchovanec Komety Brno odehrál všech pět zápasů této sezony ve třetím obranném páru a na ledě strávil průměrně necelých dvacet minut.

Zbořil, který se před začátkem NHL rozehrával v české extralize v dresu mateřského klubu, si přitom v předchozích pěti letech připsal v soutěži jen dva starty.

Výsledky NHL:
St. Louis - Los Angeles 4:2, Vancouver - Montreal 2:5, Columbus - Tampa Bay 5:2, Boston - Philadelphia 6:1, Winnipeg - Ottawa 6:3. Utkání Carolina - Florida bylo odloženo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme