Kämpf pomohl Torontu otočit zápas s Minnesotou, Nečas se gólem podílel na vysoké výhře Caroliny

David Kämpf pomohl v NHL hokejistům Toronta šestým gólem sezony k výhře 2:1 v prodloužení nad Minnesotou a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Skóroval také Martin Nečas, který se podílel jednou trefou na vítězství Caroliny 4:0 nad Ottawou. David Rittich se dostal od začátku třetí třetiny do brankoviště Winnipegu, který doma podlehl Coloradu 1:5, a z deseti střel neinkasoval.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York (Aktualizováno: 9:14 25. 2. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kämpf v zápase s Minnesotou

David Kämpf v zápase s Minnesotou | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

Brandon Duhaime dostal Minnesotu ve 13. minutě do vedení, ale ještě v úvodní třetině vyrovnal Kämpf. Český útočník si sjel před branku na přihrávku Williama Nylandera od zadního mantinelu a střelou bez přípravy překonal Filipa Gustavssona. Další gól padl až v prodloužení, které rozhodl individuální akcí Nylander.

Carolina, která vyhrála popáté v řadě, vedla brankami Brenta Burnse a Setha Jarvise už v sedmé minutě 2:0. Náskok zvýšil ve třetí třetině Nečas, který se prosadil střelou z levého kruhu pod horní tyč.

Vítězství zpečetil Brady Skjei při risku Ottawy bez gólmana. Hlavním strůjcem úspěchu byl gólman Antti Raanta, který zastavil všech 32 střel a připsal si třetí nulu v sezoně.

Rittich nahradil Connora Hellebuycka, který pustil první čtyři góly v úvodních jedenácti minutách. Colorado vedlo po 19 sekundách trefou Nathana MacKinnona.

Domácí Mason Appleton sice brzy vyrovnal, ale obhájce Stanleyova poháru třígólovou smrští odskočil na 4:1. Postupně se prosadili Mikko Rantanen, J.T. Compher a Bowen Byram. Výhru pojistil ve 32. minutě Matt Nieto.

Jednačtyřicetiletý gólman Craig Anderson se blýskl 53 zákroky při výhře Buffala 3:1 na ledě Floridy. O čisté konto jej připravil Verhaeghe, když snížil ve 49. minutě na 1:2. Na gól mu přihrál Anthony Duclair, který nastoupil k prvním zápasu sezony po operaci achilovky. K výhře nasměrovali Sabres dvěma góly Jeff Skinner a třemi přihrávkami Tage Thompson.

Buffalo se výhrou posunulo do postupové osmičky ve Východní konferenci. Stejně bodů má ale devátý Detroit i desátá Florida. Jen o bod zpět je Pittsburgh a o dva Washington.

Výsledky NHL

Toronto - Minnesota 2:1 v prodl., Florida - Buffalo 1:3, Winnipeg - Colorado 1:5, Carolina - Ottawa 4:0, NY Islanders - Los Angeles 2:3, Philadelphia - Montreal 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme