Nečas připravil dva góly, Carolině však jeho body nestačily. Hertl pomohl Karlssonovi ke gólům

Ani dvě gólové nahrávky Martina Nečase Carolině nestačily k výhře na ledě Ottawy. Hurricanes prohráli 2:3 a nebodovali potřetí za sebou. Asistoval také Tomáš Hertl, jehož San Jose podlehlo Winnipegu 2:6.

New York (Aktualizováno: 7:17 11. 4. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas se raduje s gólmanem Caroliny

Martin Nečas se raduje s gólmanem Caroliny | Zdroj: Reuters

Ottawa už bez naděje na postup do play-off porazila Carolinu. Senators po první třetině vedli 2:0, v dalším průběhu zápasu ale o náskok přišli.

Pastrňák zničil hattrickem Philadelphii a jako druhý Čech v historii dosáhl na metu 60 gólů v sezoně

Číst článek

Na obou brankách Hurricanes měl svůj podíl Nečas, jenž se díky dvěma nahrávkám poprvé v kariéře dostal přes 70 kanadských bodů a vládne produktivitě svého týmu.

Poprvé se český útočník zapsal do statistik ve 36. minutě, kdy v tandemu přenechal puk Brettu Pescemu, jenž snížil na 1:2. Podruhé se rodák z Nového Města na Moravě prosadil v čase 42:23, kdy se zapojil do přesilovkové akce, kterou ranou od modré čáry zakončil obránce Brent Burns.

Ottawa na dvě inkasované branky zareagovala v 50. minutě, kdy rozhodl o jejím vítězství Claude Giroux. Senators bodovali podruhé za sebou, v tabulce Východní konference ale zůstali na 11. místě s nesmazatelnou ztrátou na osmé NY Islanders.

Produktivní Karlsson

San Jose ve Winnipegu od dvacáté sekundy vedlo, Jets ale ještě v první třetině třemi góly vývoj otočili a v boji o play-off si došli pro důležitou výhru.

Obě branky Sharks vstřelil Erik Karlsson, jenž jako pátý obránce v historii ligy překonal hranici 100 bodů. Naposledy se to v sezoně 1991/1992 povedlo Brianu Leetchovi.

Jubilejní trefu švédskému bekovi připravil Tomáš Hertl, jenž je s 62 kanadskými body třetím nejproduktivnějším Čechem v ročníku.

Výsledky NHL:
Ottawa - Carolina 3:2, Florida - Toronto 1:2 v prodl., NY Rangers - Buffalo 2:3 po sam. nájezdech, Washington - NY Islanders 5:2, Detroit - Dallas 1:6, Chicago - Minnesota 2:4, Winnipeg - San Jose 6:2, Calgary - Nashville 2:3 v prodl., Arizona - Seattle 1:4, Los Angeles - Vancouver 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme