Nečas asistoval u vítězného gólu Caroliny v prodloužení. Hurricanes vyhráli v NHL pošesté v řadě

Český útočník Martin Nečas pomohl v úterním utkání NHL asistencí u rozhodujícího gólu k výhře hokejistů Caroliny 5:4 v prodloužení nad Los Angeles. Hurricanes zvítězili pošesté v řadě a v tabulce Východní konference si upevnili druhé místo.

New York (Aktualizováno: 8:51 1. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Caroliny drží druhé místo Východní konference

Hokejisté Caroliny drží druhé místo Východní konference | Foto: James Guillory-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Domácí Carolina po trefě Brenta Burnse ze 14. minuty vedla, druhou třetinu ale vůbec nezvládla. Kings v ní čtyřmi brankami otočili skóre a přiblížili se k bodovému zisku. Hurricanes se ale po nepovedené dvacetiminutovce dokázali zvednout a třemi góly si vynutili prodloužení.

„Ve druhé části jsme nehráli dobře. Soupeři jsme darovali několik gólů a byli jsme za to potrestáni, takhle se v NHL hrát nedá. Třetí třetina ale byla skvělá. Nakopli jsme to a hráli hokej, jaký jsme si představovali,“ konstatoval trenér Hurricanes Rod Brind'Amour.

V prodloužení se na gól čekalo do poslední minuty. Nečas v přesilové hře posunul puk na Burnse, který křižnou nahrávkou našel Sebastiana Aha a ten ranou z pravého kruhu pro vhazování rozhodl o výhře Caroliny.

Nečas se prosadil ve třetím prodloužení za sebou a celkově v něm získal již pátý bod v sezoně. Víckrát se nastaveném čase zapsal do statistik pouze Jack Hughes z New Jersey (6). Rodák z Nového Města na Moravě v dosavadním průběhu ročníku získal 46 bodů a upevnil si pozici druhého nejproduktivnějšího Čecha v NHL.

V souboji dvou kanadských týmů Montreal na vlastním ledě podlehl Ottawě 4:5. Čtyřmi body se blýskl německý útočník Tim Stützle. V 59. minutě po jeho nahrávce rozhodl o výhře Senators Brady Tkachuk. „Vyrovnání soupeře nakoplo. Poté, co dali gól na 4:4, byli hnáni fanoušky za výhrou. Jsem rád, že jsem v závěru rozhodl a umlčel celou halu,“ řekl Tkachuk.

Ottawa uspěla počtvrté za sebou a před Utkáním hvězd zůstala v kontaktu s týmy bojujícími o play-off. Montrealu se pauza hodí výrazně víc. Canadiens prohráli čtyřikrát v řadě a ve Východní konferenci jsou předposlední.

„Tvrdě jsme bojovali, a dokázali jsme soupeře zatlačit. Měli jsme spoustu šancí, ale bohužel jsme je nedokázali využít. V závěru rozhodl nešťastný odraz,“ uvedl montrealský kapitán Nick Suzuki, jenž si v utkání připsal dvě asistence.

Dva góly Canadiens vstřelil Rafael Harvey-Pinard, jenž po příchodu z farmářského celku Laval Rocket vylepšil svoji bilanci na pět branek v sedmi zápasech. „Zatím nejsem stoprocentně spokojený, ale myslím, že se mi daří docela dobře. Musím zůstat konzistentní a pomáhat klukům každý zápas,“ uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

Washington vyhrál na ledě Columbusu 4:3 v prodloužení a dvěma góly se na tom podílel Trevor van Riemsdyk. Vítěznou branku dal v čase 60:29 Jevgenij Kuzněcov.

„Mrzelo mě, že jsme soupeře nechali vyrovnat, ale věřil jsem, že to dneska zvládneme. Nakonec jsme rozhodli v prodloužení a můžeme být spokojení,“ řekl centr třetího washingtonského útoku, jehož tým v zápase dvakrát vedl o dva góly.

Capitals vyhráli druhý z posledních tří zápasů a v tabulce Východní konference jsou sedmí. Columbus na vítězství čeká tři zápasy a na chvostu konferenční tabulky ztrácí již deset bodů na předposlední Montreal.

Výsledky NHL:

Montreal - Ottawa 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)

Branky: 52. a 55. Harvey-Pinard, 14. Dach, 40. Hoffman - 4. a 53. Stützle, 3. Giroux, 37. DeBrincat, 59. B. Tkachuk. Střely na branku: 32:29. Diváci: 21.105. Hvězdy zápasu: 1. Stützle (Ottawa), 2. Harvey-Pinard (Montreal), 3. Tkachuk (Ottawa).

 

Columbus - Washington 3:4 v prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky: 15. Peeke, 32. E. Robinson, 53. J. Gaudreau - 15. a 29. T. van Riemsdyk, 6. Hathaway, 61. Kuzněcov. Střely na branku: 34:34. Diváci: 17.879. Hvězdy zápasu: 1. T. van Riemsdyk (Washington), 2. J. Gaudreau (Columbus), 3. Kuzněcov (Washington).

 

Carolina - Los Angeles 5:4 v prodl. (1:0, 0:4, 3:0 - 1:0)

Branky: 14. Burns, 44. Stastny, 50. J. Staal, 53. Teräväinen, 65. S. Aho (Nečas) - 22. a 35. Kempe, 32. Fiala, 36. Kopitar. Střely na branku: 30:21. Diváci: 18.443. Hvězdy zápasu: 1. S. Aho, 2. Svečnikov, 3. J. Staal (všichni Carolina).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme