Brankář Mrázek pomohl po dvou měsících Chicagu k výhře, dvougólový McDavid překonal hranici sta bodů

Petr Mrázek zastavil na ledě Ottawy 28 střel a dovedl v NHL hokejisty Chicaga k vítězství 4:3 po nájezdech. Český gólman si připsal výhru poprvé od 19. ledna. Filip Chytil pomohl asistencí k vítězství New Yorku Rangers 5:4 po nájezdech v Edmontonu, v rozstřelu se ale neprosadil. Za poražené přihrál Connor McDavid na dva góly a je prvním hráčem, který nasbíral v sezoně sto bodů (42+59). K překonání trojciferné hranice potřeboval 56 utkání.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connor McDavid v zápase s New Yorkem Rangers

Connor McDavid v zápase s New Yorkem Rangers | Foto: Perry Nelson | Zdroj: Reuters

Patrick Kane dostal Chicago do vedení už po 44 sekundách hry, ale Ottawa otočila na 3:1. Shane Pinto vyrovnal tečí a další dvě branky vstřelili domácí na začátku třetí třetiny. Claude Giroux překonal Mrázka bekhendovým blafákem mezi betony a Brady Tkachuk zakončil povedenou souhru do prázdné branky.

Chicago se ale nevzdalo a utkání překlopilo na svou stranu z rychlých protiútoků. Sam Lafferty snížil v 51. minutě z úniku v oslabení a Kane se prosadil v čase 56:55 z přečíslení dva na jednoho.

Z dalšího brejku ukončil zápas Andreas Athanasiou. Mrázek tak dosáhl výhry po měsíci, v posledních šesti startech vychytal týmu pouze bod.

Edmonton vedl i díky akcím McDavida ve 13. minutě 3:0 a po první třetině 4:1. Na obratu Rangers, kteří vyhráli posedmé v řadě, se podílel dvěma góly Chris Kreider.

Po Chytilem vyhraném vhazování vstřelil v úvodu třetí třetiny kontaktní branku Alexis Lafreniere, který rozhodl v šestém kole i nájezdy. V rozstřelu dostal důvěru i Chytil, ale gólman Jack Campbell zastavil jeho pokus betonem.

Výsledky NHL

Ottawa - Chicago 3:4 v prodl., NY Islanders - Pittsburgh 5:4, Anaheim - Los Angeles 3:6, Edmonton - NY Rangers 4:5 po sam. nájezdech, Minnesota - Dallas 2:1 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme