Nečasova forma v NHL pokračuje, proti Tampě se blýskl třemi asistencemi. Vaněček vychytal výhru

Martin Nečas přispěl v NHL třemi přihrávkami k jednoznačné výhře hokejistů Caroliny 6:0 nad Tampou Bay a získal tři body v zápase podruhé za sebou. Ondřej Palát připravil jeden gól New Jersey, které zdolalo Arizonu 5:4 v prodloužení. K vítězství Devils pomohl Vítek Vaněček 25 zákroky. K českému brankářskému souboji nedošlo, Karel Vejmelka zůstal na střídačce.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas (vlevo) se raduje se spoluhráči

Martin Nečas (vlevo) se raduje se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Nečas přihrál ve druhé třetině na oba góly Caroliny, která po jeho akcích odskočila na 4:0. V prvním případě mohl český útočník střílet, ale vylepšil pozici pro Teuva Teräväinena, který zakončil rychlou souhru do prázdné branky.

Ve druhé gólové situaci se pasu Nečase prosadil v přesilové hře Shayne Gostisbehere střelou od modré čáry.

Třetí přihrávku si připsal v 57. minutě u branky na 6:0, kterou vstřelil Jesperi Kotkaniemi tečí střely Brenta Burnse od modré čáry.

Nečas nasbíral tři body (1+2) i v minulém utkání proti Arizoně, tentokrát se ale mezi tři hvězdy zápasu nevešel. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Kotkaniemi, který poprvé v kariéře nasbíral v utkání pět bodů (1+2). Druhou hvězdou byl autor hattricku Teräväinen.

Brankáři Caroliny Frederiku Andersenovi stačilo k prvnímu čistému kontu sezony čtrnáct zásahů. Tampa Bay prohrála popáté v řadě, navíc zápas nedohrál Victor Hedman.

Palát vymyslel v zápase New Jersey s Arizonou v závěru druhé třetiny gól na 4:2, když přihrál puk od zadního mantinelu skórujícímu Jesperu Boqvistovi. Arizona ve třetí třetině smazala ztrátu, Vaněček neměl nárok proti střelám bez přípravy do odkryté branky.

Prodloužení ukončil z přečíslení Nico Hischier. Výhru New Jersey podpořil gólem i Timo Meier, který hrál za Devils první zápas od výměny ze San Jose.

Výsledky NHL

Carolina - Tampa Bay 6:0, Philadelphia - Detroit 3:1, Colorado - Seattle 2:3 v prodl., Arizona - New Jersey 4:5 v prodl., Vegas - Montreal 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme