Nečasovi vyšla premiéra pod širým nebem, při výhře Caroliny si připsal tři body. Trefili se i Kämpf a Zacha

Hokejový útočník Martin Nečas ozdobil svůj první start pod širým nebem třemi body za gól a dvě asistence a pomohl Carolině k výhře 4:1 nad Washingtonem. Střelecky se prosadili také David Kämpf z Toronta a Pavel Zacha, který gólem pojistil výhru Bostonu 6:2 nad NY Islanders. David Pastrňák jednou asistoval a zaznamenal 75. bod v sezoně.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas s gólmanem Frederikem Andersenem

Martin Nečas s gólmanem Frederikem Andersenem | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

Carolina svou premiéru pod širým nebem zvládla výborně. Hurricanes před necelými 57 tisíci diváků vedli od třetí minuty, kdy po souhře Nečase s Teuvem Teräväinenem otevřel skóre Jesperi Kotkaniemi. Zbylé tři branky přidali domácí ve druhé třetině, v níž odskočili na 4:0.

Nejprve se prosadil Paul Stastny a poté přišla Nečasova tříminutovka. Ve 29. minutě český forvard v přesilovce napřáhl na vrcholku levého kruhu a zvýšil na rozdíl tří branek.

V čase 31:17 pak předložil Teräväinenovi puk před prázdnou branku a potřetí v ročníku zaznamenal v jednom zápase tři body. Čtyřiadvacetiletý křídelník poprvé v kariéře překonal padesátibodovou hranici a v produktivitě českých hokejistů drží druhé místo za bostonským Pastrňákem.

Pastrňák v souboji s NY Islanders připravil úvodní branku zápasu pro Jakea DeBruska a se 75 body je pátým nejproduktivnějším hráčem ligy. Ve 39. minutě se do statistik zapsal také Zacha, jenž svým třináctým gólem v sezoně zvýšil na 6:1 pro Bruins a pomohl tak celku z Massachusetts ke třetí výhře za sebou.

Dvěma trefami se blýskl centr čtvrté formace Bostonu Trent Frederic. Bruins v 55 zápasech získali 89 bodů a i nadále vládnou celé NHL.

Toronto po výhře 5:1 nad Montrealem drží ve Východní konferenci čtvrté místo. Výhru Maple Leafs v souboji dvou tradičních kanadských klubů řídil dvougólový Michael Bunting. Po dlouhých 27 zápasech se střelecky prosadil Kämpf, jenž v 55. minutě dorážkou do odkryté branky uzavřel skóre.

Výsledky NHL

St. Louis - Colorado 1:4, Nashville - Florida 7:3, Boston - NY Islanders 6:2, Pittsburgh - New Jersey 2:5, Dallas - Columbus 1:4, Toronto - Montreal 5:1, Carolina - Washington 4:1 (hráno na Carter-Finley Stadium v Raleighu), Seattle - Detroit 4:2, Calgary - NY Rangers 3:2 v prodl., Vancouver - Philadelphia 6:2, Vegas - Tampa Bay 5:4, Los Angeles - Arizona 6:5 po sam. nájezdech, San Jose - Buffalo 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme