Palát zařídil všechny tři góly New Jersey při prohře s Torontem, Vejmelka vychytal čtyřicet střel

Útočník Ondřej Palát se gólem a dvěma asistencemi podepsal pod všechny branky New Jersey v zápase s Torontem. Jeho příspěvek ale Devils k výhře nepomohl, Maple Leafs i díky nahrávce Davida Kämpfa vyhráli 4:3. Brankář Karel Vejmelka čtyřiceti zákroky pomohl Arizoně k vítězství 6:2 nad St. Louis. Premiéru v dresu Blues má za sebou útočník Jakub Vrána.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát slaví gól

Ondřej Palát slaví gól | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

První dvě třetiny zápasu mezi New Jersey a Torontem nabídly pouze dvě branky. Devils na vedoucí gól Calle Järnkroka odpověděli ve 37. minutě, kdy se po Palátově tlaku na brankovišti prosadil Erik Haula.

V úvodu třetí části poslal Maple Leafs do vedení Mitchell Marner, jenž v oslabení využil zaváhání Tima Meiera na modré čáře a v samostatném úniku si pohrál s Vítkem Vaněčkem v brance domácích.

Přesilovka Devils ale pokračovala a domácí ji dokázali využít. Palát se dostal před gólmana Ilju Samsonova a nadvakrát dopravil puk za jeho záda.

O tři minuty později znovu zafungovala spolupráce na ose Palát Haula a druhý jmenovaný poprvé v zápase poslal Devils do vedení.

Závěr zápasu však patřil Torontu. Pět minut před koncem třetí třetiny Kämpf skvělou zadovkou vyzval ke skórování Michaela Buntinga a v čase 57:07 vystřelil výhru Maple Leafs Auston Matthews.

Hokejisté St. Louis přestříleli Arizonu jednoznačně 42:28, v zakončení si ale vylámali zuby na skvělém Vejmelkovi. Český gólman inkasoval pouze dvakrát a za svůj výkon byl zvolen druhou hvězdou zápasu. Ani jednou ze šesti pokusů na svého krajana nevyzrál debutant v dresu Blues Jakub Vrána.

Výsledky NHL

Montreal - Carolina 3:4 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Philadelphia 5:2, Florida - Vegas 2:1, New Jersey - Toronto 3:4, NY Islanders - Buffalo 3:2, Minnesota - Calgary 0:1 po sam. nájezdech, Colorado - San Jose 6:0, Arizona - St. Louis 6:2, Pittsburgh - Columbus 5:4 v prodl., Seattle - Anaheim 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme