Ovečkin vstřelil 693. gól kariéry, Washingtonu to na výhru nestačilo. Faksa a Kaše si připsali po asistenci

Ruský útočník Alexandr Ovečkin se 693. gólem v soutěži osamostatnil na devátém místě v historické tabulce střelců NHL, ale s Washingtonem podlehl Nashvillu 4:5. Přihrávka Radka Faksy nestačila Dallasu, který prohrál s Torontem 3:5. Ondřej Kaše pomohl asistencí k výhře Anaheimu 4:2 nad Arizonou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin v dresu Washington Capitals při zápase proti St. Louis Blues

Ruský útočník Alexandr Ovečkin se 693. gólem v soutěži osamostatnil na devátém místě v historické tabulce střelců NHL (ilustrační foto). | Foto: Jeff Curry USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zápas ve Washingtonu nabídl řadu kuriózních momentů, díky kterým domácí celek nejdříve otočil z 1:3 na 4:3. Vše odstartoval gólman Juuse Saros, když za brankou nezkrotil nahozený puk, který se odrazil přímo k Ovečkinovi.

Ottawa Senators vyhrála téměř po dvou měsících venkovní zápas NHL

Číst článek

Ruský útočník gólem do prázdné branky snížil. Poté si Nashville dal vlastní gól. Nick Bonino při rozehrávce zazmatkoval a překonal překvapeného Sarose. Zanedlouho vstřelil čtvrtý gól Tom Wilson.

Ani Washington se nevyvaroval hrubě chybě. Ryan Johansen zachytil těsně za útočnou modrou čárou chybnou přihrávku gólmana Bradena Holtbyho, který se sice stačil na poslední chvíli vrátit do branky, ale přesto inkasoval.

Vítězný gól dal v 56. minutě Yannick Weber, jehož střela se odrazila do branky nešťastně od kalhot bránícího Michala Kempného. Až v desátém lednovém utkání nebodoval domácí útočník Jakub Vrána.

Dallas v utkání ani jednou nevedl. Po dobré práci Faksy snížil ve 40. minutě na 2:3. Český hráč vybojoval v útočném pásmu puk a přihrál ho od pravého mantinelu přes několik hokejek bránících hráčů do levého kruhu skórujícímu Alexandru Radulovovi.

Na druhé straně se prosadil Auston Matthews, který si připsal 36. zásah v sezoně a na vedoucího Davida Pastrňáka mu v tabulce střelců chybí už jen gól. Ovečkin má na kontě 35 branek.

Výsledky NHL:

Dallas - Toronto 3:5, Washington - Nashville 4:5, San Jose - Vancouver 2:5, Los Angeles - Tampa Bay 2:4, Edmonton - Calgary 3:4 po sam. nájezdech, Anaheim - Arizona 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme