Ovečkin vyřadil v NHL Ruttu ze hry tvrdým zákrokem, Nečas vyšel znovu střelecky naprázdno

Alexandr Ovečkin poslal v NHL tvrdým zákrokem Jana Ruttu k ledu a český obránce po srážce odstoupil z utkání. I bez něj Pittsburgh zvítězil ve Washingtonu 4:1. Martin Nečas, který je na dvanáctém místě produktivity soutěže, vyšel podruhé za sebou naprázdno a s Carolinou podlehl na Floridě 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin

Alexandr Ovečkin | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Rutta projížděl ve 33. minutě za brankou Pittsburghu s pukem na hokejce a chtěl jej pod tlakem napadajícího Matta Irwina rozehrát, když se přiřítil Ovečkin a srazil jej na led.

Rozhodčí elitního kanonýra nepotrestali, naopak vyloučili českého beka, který o pár sekund později Ovečkina krosčekoval. Pittsburgh v následném oslabení zvýšil trefou Brocka McGinna na 2:0.

Rutta poté odstoupil pro potíže v horní části těla a Pittsburgh dohrával zápas od konce druhé třetiny na čtyři klasické obránce, protože se mu zranil i Pierre-Olivier Joseph.

Oslabení Penguins se ale semkli a základ úspěchu položili mezi 28. až 36. minutou, během který vstřelili první tři góly zápasu. Hosté zastavili sérii sedmi porážek.

Florida se ujala vedení v čase 9:21 dorážkou Nicka Cousinse a zbylé dva góly vstřelila v závěrečných deseti minutách. V přesilové hře zvýšil Aleksander Barkov a výhru zpečetil Sam Bennett při power play Caroliny.

Hlavní postavou zápasu byl Spencer Knight, který zneškodnil čtyřicet střel včetně šesti pokusů Nečase. Z výhry se radoval i Radko Gudas, jenž v utkání zblokoval nejvíce střel ze všech (4) a připsal si i tři srážky.

Výsledky NHL

Florida - Carolina 3:0, Washington - Pittsburgh 1:4, Montreal - Vancouver 5:2, Anaheim - Minnesota 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme