Zacha dvěma trefami sestřelil Anaheim. Útočníka New Jersey vyhlásili hvězdou zápasu

Útočník Pavel Zacha přispěl v nedělním utkání NHL dvěma góly v přesilových hrách k výhře New Jersey 3:0 v Anaheimu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Předčil ho pouze gólmam Cory Scheider, který zneškodnil 34 střel. Jakub Voráček pomohl Philadelphii dvěma přihrávkami k vítězství 5:3 na ledě New Yorku Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:23 2. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Pavel Zacha

Český hokejový útočník Pavel Zacha | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

Zacha dal úvodní dvě branky zápasu, obě vstřelil na přelomu první a druhé třetiny. Český útočník nejdříve těžil ze skvělého průniku Jespera Bratta, který mu předložil puk před prázdnou branku.

První gól Pavla Zachy:

Druhý gól Pavla Zachy:

Relativně snadnou práci měl brněnský rodák také u druhé trefy, kdy opět po pasu Bratta zamířil přesně z pravého kruhu do odkryté branky. Zacha má na kontě třicet bodů (8+22) a nadále vylepšuje své kariérní bodové maximum.

Voráček znovu produktivní

Philadelphie vedla 22. minutě už 4:0, přičemž druhý gól vstřelili Sean Couturier z dorážky Voráčkovy střely. Druhý bod si kladenský odchovanec připsal v závěru prostřední třetiny, když jeho prudkou přihrávku usměrnil do branky Travis Konecny a zvýšil na 5:1.

Voráčkova asistence:

Rangers už jen marně dotahovali a prohráli s Flyers podruhé během tří dnů. Voráček si v obou zápasech připsal celkem šest asistencí, vylepšil si bilanci na 52 bodů (12+40) a v produktivitě českých hráčů se posunul na druhé místo před Jakuba Vránu z Washingtonu.

Ovečkin se dotahuje

Alexandr Ovečkin se podepsal dvěma góly a přihrávkou pod výhru Washingtonu 4:3 na ledě Minnesoty. Ruský kanonýr se v tabulce střelců NHL vyrovnal druhému Austonovi Matthewsovi z Toronta. Oba ztrácejí dvě trefy na Davida Pastrňáka, který v této sezoně nasázel 47 branek.

Výsledky NHL:
NY Rangers - Philadelphia 3:5, Florida - Calgary 0:3, Minnesota - Washington 3:4, Anaheim - New Jersey 0:3, Columbus - Vancouver 5:3, Vegas - Los Angeles 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme