Hertl pomohl čtyřmi nahrávkami San Jose k výhře. Kubalík sice skóroval, jeho Chicago ale prohrálo

Český hokejový útočník Tomáš Hertl asistoval u čtyř branek San Jose při domácí výhře Sharks 6:2 nad Los Angeles. Odchovanec pražské Slavie zdatně sekundoval Timu Meierovi, který vstřelil pět gólů. Dva body za gól a asistenci získal Dominik Kubalík, jeho Chicago ale podlehlo Seattlu 2:3 po samostatných nájezdech.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meier, Hertl, Balcers, Karlsson a Megna se radují z gólu proti Los Angeles Kings

Meier, Hertl, Balcers, Karlsson a Megna se radují z gólu proti Los Angeles Kings | Foto: Stan Szeto-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Z vítězství se v nedělním programu radovali brankáři Karel Vejmelka a Pavel Francouz. Vejmelkova Arizona přehrála Montreal 5:2 a Francouzovo Colorado zdolalo Minnesotu 4:3 po samostatných nájezdech.

Ovečkin se gólem v NHL proti Vancouveru přiblížil Jágrovi, na výhru ale jeho trefa nestačila

Číst článek

První asistenci Hertl zapsal v 16. minutě u branky na 2:0. Osmadvacetiletý český centr výborně zapracoval na útočné modré čáře, udržel kotouč proti dvěma bránícím hráčům a nahozením před branku přesně našel hokejku zakončujícího Balcerse.

Druhou nahrávkou připravil Hertl třetí branku pro Meiera. Švýcarský útočník využil práci českého útočníka u mantinelu, před brankou si našel jeho přistrčení a uzavřel svůj první hattrick v aktuální sezoně.

Potřetí se Hertl zapsal do statistik po minutě a půl druhé části, kdy se zapojil do přesilovkové kombinace Sharks, kterou svým čtvrtým gólem v zápase uzavřel Meier. V závěru druhé části našel český útočník Meiera před brankářem Jonathanem Quickem a pětadvacetiletý Švýcar korunoval svůj skvělý výkon pátou brankou.

San Jose hlavně zásluhou své nejproduktivnější dvojice zdolalo Los Angeles 6:2 a potvrdilo postavení v elitní osmičce Západní konference. Los Angeles prohrálo poprvé po čtyřech zápasech a je šesté.

Hokejisté Chicaga podlehli Seattlu 2:3 po samostatných nájezdech a přišli o svou čtyřzápasovou vítěznou sérii. Na obou brankách Blackhawks se podílel Kubalík. Plzeňský rodák nejprve v 32. minutě svou devátou trefou v sezoně otevřel skóre a v čase 37:06 se podílel na vedoucí trefě Brandona Hagela na 2:1. Seattle ovšem ve třetí třetině srovnal a na nájezdy zápas otočil.

‚Národní mužstvo je nejspíš uzavřená kapitola‘. Gulaš reaguje na hokejovou nominaci na olympidáu

Číst článek

Francouz v souboji proti Minnesotě naskočil do branky Colorada ve 30. minutě, kdy za stavu 2:1 pro Avalanche nahradil zraněného Darcyho Kuempera.

Ve zbytku zápasu český brankář pustil dva góly z 27 střel a pomohl Coloradu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech. V rozhodujícím rozstřelu chytil Francouz všechny tři pokusy Wild.

V souboji dvou nejhorších celků dosavadního průběhu NHL vychytal svou čtvrtou výhru v sezoně Vejmelka. Bývalý brankář brněnské Komety kryl proti Montrealu 24 střel a pomohl Arizoně k vítězství 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme