Kubalík gólem a dvěma přihrávkami režíroval výhru Detroitu nad Anaheimem, Voráček se trefil dvakrát

Český hokejový útočník Dominik Kubalík gólem a dvěma asistencemi pomohl v NHL Detroitu k výhře 5:1 nad Anaheimem. Jednou nahrávkou se na vítězství Red Wings podílel také obránce Filip Hronek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík | Zdroj: Reuters

Dva góly připravil Jakub Voráček, jehož Columbus vyhrál na ledě NY Rangers 5:1. Čtvrtým českým hokejistou, který se zapsal do statistik byl Tomáš Hertl, jenž asistencí pomohl San Jose k vítězství 3:0 ve Philadelphii.

Pastrňák a Rutta pomohli svým týmům k vítězství gólem a asistencí, Kämpf se trefil podruhé v sezoně

Číst článek

Prvního bodu se Kubalík dočkal po dvou minutách, kdy jeho přesilovkovou ránu poslal za brankáře Johna Gibsona kapitán Dylan Larkin.

Plzeňský rodák se podílel i na druhé trefě svého týmu. V početní výhodě si zakombinoval s Filipem Hronkem a českou souhru zakončil David Perron, jenž poslal Red Wings do vedení 2:1.

Svou třetí branku v ročníku Kubalík vstřelil v úvodu třetí třetiny, kdy využil třetí přesilovku svého týmu. V pěti odehraných zápasech nasbíral bývalý hráč Chicaga osm bodů a je druhým nejproduktivnějším českým hokejistou za desetibodovým Davidem Pastrňákem z Bostonu.

Voráček po nevydařeném vstupu do ročníku bodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů a vylepšil si bilanci na pět asistencí v osmi duelech. Svým 805. bodem v kariéře vyrovnal Milana Hejduka na třetím místě historického pořadí českých hokejistů. Více bodů nastřádali pouze Patrik Eliáš (1025) a Jaromír Jágr (1921).

První bod v utkání s Rangers český útočník zaznamenal ve 22. minutě, kdy se zapojil do akce, kterou gólem na 2:0 zakončil Adam Peeke. Druhou nahrávku přidal v závěrečné třetině, v níž Kentu Johnsonovi připravil gól na 5:1.

Výsledky NHL:
Chicago - Seattle 5:4, Detroit - Anaheim 5:1, NY Rangers - Columbus 1:5, Florida - NY Islanders 3:2, Philadelphia - San Jose 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme