Nečasova trefa pomohla Carolině k výhře na ledě San Jose, Columbus na body stále čeká

Český hokejový útočník Martin Nečas pomohl Carolině gólem k výhře 2:1 na ledě San Jose a ve druhém zápase sezony získal již čtvrtý bod. Utkání skoupé na góly rozhodl dvě minuty před koncem Sebastian Aho. Zvítězil také Detroit, jenž vstoupil do sezony výhrou 3:0 nad Montrealem. Columbus podlehl Tampě 2:5 a na první body stále čeká.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:31 15. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas se raduj z gólu (vpravo)

Martin Nečas se raduj z gólu (vpravo) | Zdroj: Reuters

Hokejisté San Jose se po pražském zahájení sezony poprvé představili na domácím ledě a v 18. minutě šli do vedení. Jevgenij Svečnikov rychlou střelou přes obránce překvapil brankáře Anttiho Raantu a otevřel skóre zápasu.

Hokejisté Nashvillu v úvodním utkání NHL přestříleli San Jose 4:1, diváky v Praze nadchl gól Hertla

Číst článek

Aktivnější Carolina čekala na vyrovnání do konce druhé třetiny. Andrej Svečnikov vybojoval puk ve středním pásmu, předložil ho Nečasovi a český útočník rychlou kličkou nachytal gólmana Jamese Reimera.

I třetí gól padl v závěru třetiny. V čase 58:02 Brett Pesce od modré čáry nahodil puk před domácí branku, trefil brusle útočníka Aha a brankář Reimer byl bez šance.

Carolina vyhrála i druhý zápas v rozjíždějícím se ročníku a posunula se do čela Východní konference. San Jose po třech zápasech na první body stále čeká.

Na nule zůstávají také hokejisté Columbusu, kteří podlehli Tampě Bay 2:5. Hned ve třetí minutě se prosadil Johnny Gaudreau, Lightning ale ještě v první třetině skóre otočili a po prohře s NY Rangers poprvé v sezoně vyhráli. Jakub Voráček odehrál za Blue Jackets 18 minut a byl na ledě u dvou inkasovaných branek.

Detroit se třemi Čechy v sestavě odstartoval novou sezonu výhrou 3:0 nad Montrealem. Red Wings rozhodli zápas ve třetí třetině, kdy se nejprve prosadil Elmer Söderblom a při závěrečném risku bez brankáře pečetili vítězství Michael Rasmussen a Olli Maatta.

Jakub Vrána, Dominik Kubalík ani Filip Hronek v úvodním zápase sezony nebodovali. Filip Zadina po nepřesvědčivých výkonech v předsezónním kempu zůstal pouze na tribuně.

Výsledky NHL:

Columbus - Tampa Bay 2:5, San Jose - Carolina 1:2, Winnipeg - NY Rangers 4:1, Detroit - Montreal 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme