Toronto s asistujícím Kämpfem přejelo Washington 5:1. Boston prohrál v NHL potřetí za sebou

Hokejisté Bostonu v souboji dvou nejlepších týmů NHL podlehli Carolině 1:4 a prohráli v zámořské lize potřetí za sebou. Jedinou branku Bruins připravil Pavel Zacha. Za Hurricanes si jednu asistenci připsal druhý nejproduktivnější Čech v lize Martin Nečas. Gólovou nahrávku zaznamenal také David Kämpf, jenž pomohl Torontu k výhře 5:1 nad Washingtonem.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto (Aktualizováno: 11:08 30. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Toronto stále drží třetí místo ve Východní konferenci NHL

Toronto stále drží třetí místo ve Východní konferenci NHL | Foto: Nick Turchiaro-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Carolina hosty z Bostonu od začátku přehrávala. V první třetině domácí přestříleli Bruins 15:7 a v 11. minutě se dostali do vedení. Sebastian Aho na obranné modré čáře obral o puk Davida Pastrňáka a v samostatném úniku prostřelil gólmana Linuse Ullmarka.

„Když Sebastian dostane puk, je neuvěřitelně rychlý. Navíc je velmi sebevědomý, i proto se mu tak daří. Sledovat ho každý den na tréninku je mimořádná věc,“ řekl Brent Burns, který v neděli odehrál 1300. zápas v NHL.

„Myslel jsem, že se ta první střela odrazí na stejné straně, ona ale prolétla za brankou a já už se nestihl přesunout. Stastny to pak dobře trefil a nedal mi šanci zasáhnout,“ litoval Ullmark.

Na 3:0 zvýšil v úvodu třetí části Seth Jarvis. Naději Bruins ale o minutu a půl později vystřelil Taylor Hall, jenž tečoval Zachovu střelu. Český útočník zaznamenal 24. asistenci a vyrovnal si osobní rekord ze sezony 2019/20. K bodovému maximu rodákovi z Brna chybí tři zápisy.

Boston další trefy nepřidal, naopak ještě jednou inkasoval a poprvé v sezoně podlehl soupeři z Metropolitní divize. „Dnes nemůžeme být spokojení. Nedokázali jsme se dostat do šancí a soupeř nás za to potrestal,“ konstatoval trenér Jim Montgomery.

Kämpf v zápase proti Washingtonu protrhl dvanáctizápasové čekání na bod. Ve 35. minutě se za stavu 3:1 zapojil do akce před brankou Pierra Engvalla a bodoval pošestnácté v ročníku. Toronto ve třetí části přidalo ještě jednu branku a udrželo třetí místo ve Východní konferenci.

Dvěma gólovými přihrávkami ozdobil 1000. zápas v NHL kapitán Maple Leafs John Tavares. „Snažil jsem se hrát jednoduše a nic si zbytečně nekomplikovat. Jsem rád, že se mi to povedlo a že jsme zápas dovedli do vítězného konce,“ pochvaloval si dvaatřicetiletý útočník.

Jednou asistencí připravil branku pro obránce Morgana Riellyho, který protrhl gólový půst. Osmadvacetiletý bek se prosadil poprvé v sezoně a jeho branka byla nakonec vítězná. „Morgan je opravdový profesionál. Nikdy se nestalo, že by byl kvůli gólovému půstu naštvaný nebo rozhozený. Vždycky bojoval za tým a dnes byl za svůj přístup odměněn,“ řekl o elitním obránci Tavares.

Výsledky NHL:

NHL:

Carolina - Boston 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky: 11. S. Aho, 33. Stastny (Nečas), 42. Jarvis, 56. J. Staal - 44. T. Hall (Zacha). Střely na branku: 36:25. Diváci: 18.959. Hvězdy zápasu: 1. Jarvis, 2. Andersen, 3. S. Aho (všichni Carolina).

 

Toronto - Washington 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)

Branky: 22. Bunting, 27. Rielly, 31. Nylander, 35. Engvall (Kämpf), 57. Aston-Reese - 18. Bäckström. Střely na branku: 27:24. Diváci: 18.593. Hvězdy zápasu: 1. Tavares, 2. Rielly, 3. Samsonov (všichni Toronto).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme