Hokejisté Toronta zvládli přestřelku s Montrealem, Nosek prohře Vegas v St. Louis nezabránil

Hokejisté Toronta zdolali Montreal 3:2 a vyhoupli se do čela NHL. Maple Leafs v tabulce přeskočili Floridu a Colorado, které utrpělo debakl 3:8 na ledě Minnesoty. Za domácí si připsal tři góly a přihrávku Kevin Fiala. Stejnou bilanci zaznamenal Leon Draisaitl při výhře Edmontonu 4:2 v Ottawě. Do středečního programu soutěže zasáhl z českých hráčů jen Tomáš Nosek, který s Vegas prohrál 1:3 v St. Louis.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Toronta slaví

Hokejisté Toronta slaví | Zdroj: Reuters

Toronto s Jackem Campbellem v brance vyhrálo v této sezoně všech deset zápasů. Devětadvacetiletý gólman podržel tým zejména ve druhé třetině, v níž Montreal přestřílel soupeře 17:4, ale skóre 1:1 se nezměnilo.

Hokejový útočník Myšák podepsal nováčkovskou smlouvu s Montrealem a je o krok blíž NHL

Číst článek

Zápasy poté rozhodly góly T.J. Brodieho a Zacha Hymana, hostující útočník Corey Perry v 58. minutě svou druhou trefou v zápase už jen stanovil konečnou podobu výsledku.

První gól zápasu dal v Torontu Auston Matthews, který s 28 zásahy vede tabulku střelců. Campbell desátou vychytanou výhrou v řadě vytvořil nový klubový rekord. V sestavě Montrealu se neobjevil Michael Frolík.

Sestřih ze zápasu Toronto - Montreal:

Colorado prohrálo v základní hrací době poprvé od 9. března, poté získalo v patnácti zápasech 28 z 30 možných bodů. Na ledě Minnesoty mohlo vyrovnat dvacet let starý klubový rekord v počtu utkání s bodem, ale utekla mu úvodní třetina, po níž prohrávalo 0:3.

Avalanche sice snížili v polovině duelu na 3:4, ale následně stříleli góly už jen domácí. Fiala nasázel svůj první hattrick v NHL a Wild využili v zápase čtyři přesilové hry.

Výsledky NHL:
Ottawa - Edmonton 2:4 Toronto - Montreal 3:2, Minnesota - Colorado 8:3, St. Louis - Vegas 3:1. Utkání Los Angeles - Arizona se ještě hraje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme