Úspěšný den českých brankářů v NHL. Vaněček vychytal výhru Devils, Francouz pomohl Coloradu

Brankář Vítek Vaněček pomohl v NHL hokejistům New Jersey 29 zákroky k vítězství na ledě San Jose 4:3 po samostatných nájezdech. Asistencí přispěl k páté výhře Devils za sebou Ondřej Palát. Jednu přihrávku si připsal i domácí útočník Tomáš Hertl a 40. bodem v sezoně se osamostatnil na druhém místě v bodování českých hokejistů. Pavel Francouz přispěl 26 zásahy Coloradu porazit Detroit 6:3.

New York (Aktualizováno: 11:29 17. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz

Pavel Francouz | Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Palát v zápase proti San Jose připravil druhou branku New Jersey, kterou dal Nico Hischier, a bodoval podruhé za sebou. V šesti duelech po návratu po zranění třísel má bilanci 0+2. Hertl asistoval u branky Erika Karlssona, který v závěru první třetiny v přesilovce poslal Sharks do vedení 2:1.

Sharks o výhru přišli v čase 59:50, kdy při risku bez brankáře vyrovnal na 3:3 Jack Hughes. Rozstřel rozhodl slovenský útočník Tomáš Tatar. Skvělý zákrok v poslední sérii nájezdů vytáhl Vaněček, který forhendovou kličku Alexandra Barabanova zneškodnil parádním skokem.

„Nebyla to hezká výhra, ale dobré týmy musí zvládat i zápasy, ve kterých se jim nedaří,“ řekl Tatar. „Hráli jsme třetí zápas za čtyři dny a museli jsme se vyrovnat s únavou. S výkonem ale nemůžeme být spokojení ani tak,“ dodal bývalý hráč Detroitu a Montrealu.

Francouz dostal potřetí za sebou přednost před Alexandarem Georgijevem a dovedl Colorado ke druhé výhře. Detroit po dvou třetinách s obhájcem Stanley Cupu prohrával už 1:5. Jednu asistenci si v dresu Red Wings připsal obránce Filip Hronek a zaznamenal 31. bod v sezoně.

„Důležité bylo, že jsme i za stavu 5:0 hráli pořád stejně. Některé týmy by začaly hrát na krásu a soustředily by se jen na útočení. My se toho dokázali vyvarovat, a proto jsme si došli pro výhru," chválil týmový přístup k zápasu gólman Francouz.

Detroit i přes prohru 3:6 nezanechal v Denveru špatný dojem. "S výsledkem nemohu být spokojený, ale výkon nebyl zdaleka tak špatný. Soupeře jsme přestříleli a řekl bych, že jsme měli více šancí. Soupeř ale odehrál několik dobrých přesilovek a pár jeho hráčů mělo opravdu povedený den. V tom byl hlavní rozdíl," řekl trenér Red Wings Derek Lalonde.

Filip Chytil pomohl New York Rangers asistencí k výhře 3:1 na ledě Columbusu. Český útočník vylepšil svou sezonní bilanci na 24 bodů za 12 gólů a stejný počet nahrávek.

Důležitou postavou Rangers byl slovenský brankář Jaroslav Halák, který zneškodnil 24 střel a v posledních čtyřech zápasech, ve kterých nastoupil, vychytal čtyři výhry. „Dnes večer předvedl několik skvělých zásahů. Hlavně v závěru kryl několik pokusů z velmi nebezpečných pozic,“ chválil sedmatřicetiletého gólmana útočník Rangers Barclay Goodrow.

V souboji druhého s třetím týmem Západní konference vyhrál Dallas na ledě Vegas 4:0 a dostal se o bod před svého soupeře. Jake Oettinger kryl 27 střel Golden Knights a vychytal třetí čisté konto v sezoně.

Počtvrté za sebou prohráli hokejisté Anaheimu, kteří podlehli Pittsburgh 3:4 v prodloužení. Penguins se v tabulce Východní konference posunuli před NY Islanders na osmé místo. Islanders o pozici zajišťující play-off přišli kvůli domácí prohře s Washingtonem 3:4 v prodloužení.

Shodně 4:1 vyhrály oba floridské celky. Tampa Bay uspěla v Seattlu a Panthers získali dva body na ledě Buffala. Tři branky připravil nejproduktivnější hráč Floridy Matthew Tkachuk, jenž rozšířil svou sbírku na 56 bodů a upevnil si pozici v první desítce ligového bodování.

NHL:

Boston - Philadelphia 6:0, Buffalo - Florida 1:4, Colorado - Detroit 6:3, San Jose - New Jersey 3:4 po sam. nájezdech, Seattle - Tampa Bay 1:4, Nashville - Calgary 2:1, Pittsburgh - Anaheim 4:3 v prodl., Columbus - NY Rangers 1:3, NY Islanders - Washington 3:4 v prodl., St. Louis - Ottawa 2:1, Vegas - Dallas 0:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme