Pastrňák už zase pálí ostrými, dvěma góly řídil obrat s Washingtonem. Skóroval i Palát

Hokejový útočník David Pastrňák už je po operaci kyčle definitivně fit, což potvrdily jeho dva zásahy v zápase proti Washingtonu. Góly nejlepšího střelce minulé sezony pomohly Bruins k obratu z 0:3 na konečných 5:3. V utkání se proti svému bývalému klubu prosadil také slovenský obránce Zdeno Chára, který v Bostonu působil dlouhých 14 let.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:16 2. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Bodově se v utkání prosadili hned čtyři čeští hokejisté. Po jedné asistenci si v dresu vítězů připsali centr David Krejčí a obránce Jakub Zbořil.

Mrázek na slibný vstup do sezony NHL kvůli zranění nenaváže. Trenér připustil operaci českého brankáře

Číst článek

Na dvě branky Capitals nahrál Jakub Vrána a s osmi body z deseti duelů se posunul na pozici druhého nejproduktivnějšího Čecha v tomto ročníku NHL.

Poprvé se Pastrňák prosadil v 33. minutě, kdy využil výborné práce Brada Marchanda.

Zkušený Kanaďan vybruslil s pukem zpoza branky Vítka Vaněčka, našel mezi kruhy nehlídaného Pastrňáka, který se ranou z první trefil k pravé tyči a vrátil Boston do hry.

Pastrňák poprvé:

Podruhé Pastrňák skóroval po Zbořilově asistenci ve 47. minutě. Havířovský rodák si našel místo na levém kruhu a svižnou střelou na vyrážečku snížil na 2:3.

Pastrňák podruhé:

Obrat Bostonu dokonali Craig Smith a Brandon Carlo, výsledek pečetil po asistenci Krejčího v power play do prázdné branky Marchand.

Úvodní branku utkání Tampy Bay proti Nashvillu vstřelil Ondřej Palát. Devětadvacetiletý křídelník se prosadil po krkolomně vyřešeném přečíslení dva na jednoho.

Palátova trefa:

Na Palátově brance se podílel také český bek Jan Rutta, který v zárodku akce posunul puk Stevenu Stamkosovi. Obhájci Stanleyova poháru zvítězili na domácím ledě 5:2.

Výsledky NHL:
New York Rangers - Pittsburgh 3:1, Washington - Boston 3:5, Tampa Bay - Nashville 5:2, Montreal - Vancouver 6:2, Winnipeg - Calgary 3:4 po sam. nájezdech.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme