Montreal proti Seattlu neskóroval a dál se trápí. Hned tři brankáři vychytali v nočním programu NHL nulu

Hned tři týmy v pondělním programu NHL vyšly střelecky naprázdno. Nashville zásluhou bezchybného brankáře Juuseho Sarose vyhrál v Ottawě 3:0, Buffalo doma nedalo gól Philadelphii a na nule zůstali také útočníci Montrealu v zápase se Seattlem. Na obou stranách padly góly jen v zápase hokejistů Los Angeles a Edmontonu, který ovládli domácí Kings 6:3.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Montreal prohrál v základní hrací době sedm z posledních osmi zápasů

Montreal prohrál v základní hrací době sedm z posledních osmi zápasů | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Saros se při výhře Predators na ledě Ottawy blýskl 38 zásahy a prvním čistým kontem v ročníku dovedl tým ke čtvrtému vítězství za sebou. Sedmadvacetiletý finský gólman Nashvillu navázal na skvělý výkon ze zápasu s Carolinou, ve kterém zlikvidoval 64 střel a pomohl mužstvu k výhře 5:3.

„Oproti minulému zápasu jsme to Juusemu trochu usnadnili. Nenechali jsme na něj letět přes 60 střel,“ prohlásil s úsměvem Filip Forsberg, který výhru Predators řídil gólem a asistencí. „Když v obranném pásmu ještě trochu přidáme a udržíme soupeře někde kolem třiceti střeleckých pokusů, bude to dobré,“ dodal švédský útočník.

Saros ve dvou po sobě jdoucích zápasech zaznamenal 102 zákroků, čímž na sedmém místě historických ligových tabulek vyrovnal počin brankáře Los Angeles Byrona Dafoeho z ročníku 1995/96.

„Dnes se mi chytalo dobře, ale čisté konto zdaleka není jen moje zásluha. Musím poděkovat klukům za to, jak mi pomohli. Skvěle blokovali střely a výborně bránili oslabení. Mně už poté stačilo soustředit se jen na svůj výkon,“ řekl Saros poté, co vychytal 19. nulu v kariéře.

Samuel Ersson svou první nulou v NHL dovedl Philadelphii k výhře 4:0 nad Buffalem. Třiadvacetiletý švédský brankář v pěti zápasech v NHL vychytal čtyři výhry, při kterých obdržel pouze šest branek. Nevyšel mu jen první duel proti Carolině, v němž inkasoval pětkrát.

„První nula v NHL je skvělá, ale důležitější je výhra a to, že jsme se v tabulce přiblížili týmům nad námi,“ poukázal Ersson na to, že se Flyers bodově dotáhli na Detroit a Ottawu. Philadelphia vyhrála pátý z posledních šesti zápasů a ze 14. místa v tabulce Východní konference ztrácí na 10. Buffalo pouhé tři body. Sabres ale odehráli o tři zápasy méně.

Podruhé v ročníku vynuloval soupeře brankář Seattlu Martin Jones. Třiatřicetiletý Kanaďan kryl v Montrealu všech 21 střel a pomohl týmu Kraken k výhře 4:0. „Umějí být nebezpeční. Vpředu mají spoustu šikovných hokejistů, ale my jsme je dnes k ničemu nepustili,“ pochválil Jones výkon celého týmu.

Hokejisté ze severozápadu USA vyhráli popáté za sebou a z pátého místa v tabulce Západní konference ztrácejí šest bodů na vedoucí Vegas. „Dnes jsme odehráli opravdu skvělou první třetinu. Náš výkon v ní nakonec určil ráz celého zápasu,“ řekl trenér Kraken Dave Hakstol.

Jediným domácím týmem, který v pondělním programu dokázal vyhrát, bylo Los Angeles. Kings porazili Edmonton 6:3 a v tabulce Západní konference se posunuli na třetí místo. Čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí se blýskl švýcarský útočník Kevin Fiala, třikrát se do statistik zapsal Adrian Kempe.

Jednu branku v dresu poražených Oilers vstřelil Connor McDavid, jenž v čele tabulky střelců odskočil Davidu Pastrňákovi na rozdíl dvou gólů.

NHL:

Montreal - Seattle 0:4, Ottawa - Nashville 0:3, Buffalo - Philadelphia 0:4. Los Angeles - Edmonton 6:3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme