Zacha a Nosek přispěli góly k výhře Bostonu 3:0, Florida nastřílela rekordních sedm branek za třetinu

Pavel Zacha a Tomáš Nosek se podíleli v NHL shodně jednou brankou na výhře hokejistů Bostonu 3:0 ve Winnipegu. David Pastrňák přihrál na jeden gól. Florida vytvořila klubový rekord sedmi góly v první třetině, k čemuž přispěl jednou přihrávkou i Radko Gudas, a roznesla Montreal 9:5.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha

Pavel Zacha | Foto: Marc DesRosiers | Zdroj: Reuters

Boston, který předchozí dvě utkání prohrál a inkasoval v nich jedenáct branek, nasměrovala k výhře úvodní třetina. Už po padesáti sekundách otevřel Trent Frederic skóre a ve čtrnácté minutě zvýšil Zacha.

Český útočník převzal na obranné modré čáře puk, zamířil po pravé straně do útočného pásma a prosadil se střelou zápěstím k bližší tyči. Zacha dal osmnáctý gól sezony, čímž si vytvořil nové střelecké maximum.

Výhru zpečetil při hře Winnipegu bez gólmana Nosek, kterému přihrál do úniku Pastrňák, a z útočné modré čáry trefil prázdnou branku. Hlavním strůjcem úspěchu Bostonu byl Jeremy Swayman, který zneškodnil všech 36 střel a připsal si třetí nulu v sezoně. Na straně poražených sledoval David Rittich utkání ze střídačky.

Gudas si připsal proti Montrealu bod, když jeho střelu od modré čáry tečoval Ryan Lomberg a upravil v jedenácté minutě skóre na 5:3. Sedmý gól vstřelila Florida už v čase 13:18 a stala se prvním týmem od roku 1985, který nasázel v úvodní třetině sedm a více branek.

Panthers vedli ve 28. minutě 9:4, ale klubový rekord už desátým gólem nevyrovnali. Kanonádu řídil Matthew Tkachuk (1+3), dvakrát se trefili Carter Verhaeghe a Aaron Ekblad.

Výsledky NHL

Ottawa - Colorado 4:5, Florida - Montreal 9:5, New Jersey - Tampa Bay 3:4 po sam. nájezdech, NY Rangers - Pittsburgh 4:2, Nashville - Chicago 1:2, Edmonton - Dallas 4:1, Arizona - Vancouver 3:2, Vegas - Calgary 2:7, Winnipeg - Boston 0:3, San Jose - Seattle 1:2 v prodl., Los Angeles - Columbus 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme