Kašeho trefa nestačila a Toronto pod širým nebem podlehlo Buffalu, Frk pomohl srazit Floridu

Hokejisté Toronta i přes branku Ondřeje Kašeho podlehli v Heritage Classic pod širým nebem Buffalu 2:5. Prosadil se také Martin Frk, který vyrovnávacím gólem pomohl Los Angeles k výhře nad Floridou 3:2 po samostatných nájezdech. V nedělním programu se představili hned tři čeští brankáři - Petr Mrázek, David Rittich a Dan Vladař.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše se raduje z gólu proti Buffalu

Ondřej Kaše se raduje z gólu proti Buffalu | Zdroj: Reuters

Kaše po čtyřiceti sekundách druhé třetiny otevřel skóre Heritage Classic hraného v kanadském Hamiltonu. Český forvard si nohou přikopl vyražený puk podél brankáře a na dlouhou hokejku poprvé v zápase překonal Craiga Andersona.

Putinův přítel Ovečkin? ‚Nezajímá mě, co dělají hráči mimo led,‘ hodnotí fanoušek Capitals

Číst článek

Vedení Maple Leafs vydrželo přesně 42 sekund, Peyton Krebs dostal nabito mezi kruhy a poprvé v zápase překonal Mrázka.

Na další gól šestadvacet tisíc fanoušků čekalo pouhou minutu a půl. Nejlepší střelec NHL Auston Matthews z pravého kruhu vstřelil svou 45. branku v sezoně a vrátil Torontu vedení.

Druhá polovina zápasu ovšem patřila hokejistům Sabres, kteří čtyřmi góly otočili nepříznivé skóre a došli si pro pohodlnou výhru 5:2. Toronto podruhé v sezoně inkasovalo od Buffala pět branek a prohráli druhý ze tří vzájemných zápasů.

Petr Mrázek v zápase kryl 33 střel Sabres, jeho úspěšnost zákroků ale zůstala těsně pod devadesáti procenty.

Sestřih ze zápasu po širým nebem mezi Torontem a Buffalem:

Frk pomohl k výhře

Frk v zápase Los Angeles proti Floridě potvrdil, že se mu v v dresu Kings gólově daří. Pelhřimovský rodák za tři sezony v organizaci Los Angeles nastoupil v NHL do jednadvaceti zápasů, ve kterých vstřelil osm gólů.

V domácím souboji s Floridou půl minuty před koncem základní hrací doby napřáhl od levého mantinelu a dělovkou nad lapačku Spencera Knighta srovnal stav zápasu na 2:2. V nájezdech byli úspěšnější Kings, kteří proti druhému celku Východní konference odčinili sobotní prohru 0:5 se San Jose.

První březnový zápas odchytal brankář Nashvillu David Rittich, jenž šestadvaceti zásahy pomohl Predators k výhře 6:2 na ledě Minnesoty. Dvě branky inkasoval rovněž Dan Vladař, jeho Calgary ale podlehlo Coloradu 0:5.

Výsledky NHL:
Buffalo - Toronto 5:2 (Heritage Classic v kanadském Hamiltonu), Minnesota - Nashville 2:6, Pittsburgh - Carolina 4:2, Columbus - Vegas 6:4, Los Angeles - Florida 3:2 po sam. nájezdech, Philadelphia - Montreal 3:4 v prodl., NY Islanders - Anaheim 4:3, Colorado - Calgary 3:0, Vancouver - Tampa Bay 1:2, St. Louis - Winnipeg 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme