Gólman Vaněček vychytal New Jersey třetí výhru v řadě, Paláta kvůli zranění čeká nucená pauza

Hokejisté New Jersey porazili v NHL i díky dvaceti zákrokům Vítka Vaněčka na svém ledě Columbus 7:1. Český brankář, který udržel minule čisté konto proti Coloradu, vychytal třetí výhru v řadě a během této série pustil jen tři góly. Na straně poražených vyšel potřetí za sebou naprázdno Jakub Voráček. Jeho spoluhráč David Jiříček byl ve svém druhém startu v soutěži u tří inkasovaných branek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček

Vítek Vaněček | Zdroj: Reuters

New Jersey přestřílelo Columbus v poměru 53:21 a o góly se postaralo sedm různých střelců včetně tří obránců. Jesper Bratt bodoval i v devátém utkání sezony, když si připsal jednu branku a asistenci.

Nečas se blýskl gólem a asistencí, po dvou bodech nasbírali v NHL i Sedlák a Hertl

Číst článek

Elitní útočník Devils může příště vyrovnat klubový rekord - Tim Higgins odstartoval sezonu 1984/85 deseti zápasy, ve kterých získal alespoň bod.

Zraněný Palát

New Jersey dominovalo i bez Ondřeje Paláta, jenž vynechal třetí utkání v řadě. Klub jej už umístil na listinu zraněných hráčů a po poradě s lékaři se v pondělí rozhodnou, jak budou dále postupovat. Rodák z Frýdku-Místku je zraněný v dolní části těla.

V nedělním programu zasáhli čeští hráči už jen v zápase Toronta s Anaheimem, který doma vyhrál 4:3 v prodloužení po obratu z 1:3. V sestavě poražených nastupovali David Kämpf s Filipem Králem.

V dalším utkání kryl David Rittich záda Connoru Hellebuyckovi, který chytil 46 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, ale neodvrátil ve Vegas porážku Winnipegu 1:2 v prodloužení. Roli náhradního gólmana plnil i Karel Vejmelka.

Jeho parťák Connor Ingram zastavil 36 střel, přesto s Arizonou podlehl doma New Yorku Rangers 2:3. V sestavě vítězů scházel počtvrté za sebou kvůli zranění Filip Chytil.

Výsledky NHL:
New Jersey - Columbus 7:1, Chicago - Minnesota 3:4 po sam. nájezdech, Anaheim - Toronto 4:3 v prodl., Vegas - Winnipeg 2:1 v prodl., Arizona - NY Rangers 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme