Nečas si poprvé připsal v NHL dva body a Carolina i díky výkonu brankáře Mrázka porazila Ottawu

Útočník Martin Nečas prožil v NHL poprvé dvoubodový zápas, když přispěl gólem a asistencí k jasné výhře hokejistů Caroliny 8:2 nad Ottawou. Brankář Petr Mrázek podpořil vítězství Hurricanes 27 zákroky. Washington i díky asistencím Jakuba Vrány a Michala Kempného smazal v utkání s Arizonou tříbrankové manko, ale nakonec prohrál 3:4 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Martin Nečas se raduje po vstřelení gólu

Útočník Martin Nečas se raduje po vstřelení gólu | Zdroj: Reuters

Nečas nejdříve zvýšil v závěru úvodní třetiny na 2:0 i se štěstím, protože stál ve správnou chvíli na správném místě. Vladislav Naměstnikov zblokoval střelu přímo na hokejku českého hráče, který bez problémů trefil z pravého kruhu odkrytou branku. Druhý bod si dvacetiletý útočník připsal v 58. minutě, když po jeho přihrávce završil Joel Edmundson střelou od modré čáry debakl Ottawy.

Pastrňák neproměnil dva nájezdy a Boston v NHL znovu prohrál. Chytil s Faksou skórovali

Číst článek

„Bylo krásné sledovat, jak puky padají do branky. To jsme potřebovali, v poslední době jsme se tady střelecky trochu trápili. Ale tentokrát jsme šance využili,“ těšilo trenéra Caroliny Roda Brind'Amoura, jehož svěřenci prohráli předchozí čtyři zápasy.

Kouč hostů D. J. Smith nedělal z vysoké prohry tragédii. „Dřeli jsme, ale každá naše chyba skončila brankou. To se někdy stává. Oni hrají doma opravdu dobře. Musíme zápas hodit za hlavu a jít dál,“ řekl.

Carolina vedla ve 37. minutě už 5:0. „V posledních zápasech jsme nezačínali nejlépe. Jedním z našich hlavních cílů proto bylo zaměřit se na začátek. To se povedlo, vstoupili jsme do utkání s velkou energií a dali rychlou branku,“ uvedl Edmundson, který si připsal gól a dvě přihrávky a stal se první hvězdou zápasu. Dalších šest hráčů Caroliny včetně Nečase získalo dva body.

Mrázek se ještě ve druhé třetině připravil vlastní chybou o čisté konto. U zadního mantinelu nezpracoval nahozený kotouč, který získal Colin White a pohotově ho zasunul do prázdné branky. Za další branku na 6:2 Mrázek nemohl, z dorážky ho překonal Brady Tkachuk.

Washington smazal třígólové manko

Washington inkasoval poprvé v 15. minutě a vůbec mu nevyšel vstup do druhé třetiny, v níž dostal v úvodních 45 sekundách dvě branky a prohrával už 0:3. „První dvě třetiny jsme vůbec nehráli, jak jsme chtěli,“ zlobil se trenér Washingtonu Todd Reirden. „Kluci si zaslouží pochvalu, jak potom zabrali, ale neměli jsme se do takové situace dostat. Máme štěstí, že jsme získali bod,“ podotkl.

Češi budují ve Washingtonu kolonii. Gudas, Vrána a Kempný si pomáhají na ledě i mimo něj

Číst článek

Dvěma góly snížil Jevgenij Kuzněcov. Nejdříve uspěl v samostatném úniku, do kterého ho poslal Vrána. V úvodu třetí třetiny ruský útočník doklepl z úhlu do odkryté branky Kempného střelu od modré čáry, která se k němu odrazila od zadního mantinelu. „Vždy věříte, že vy nebo vaši spoluhráči v dalším střídání udělají něco, co tým vrátí do zápasu. Jsem rád, že se to povedlo, protože to vypadalo, že prohrajeme,“ řekl Kuzněcov.

Nejlepší tým NHL vyrovnal v předposlední minutě zásluhou T. J. Oshieho, který vstřelil gól i v prodloužení. Rozhodčí ale branku kvůli ofsajdu odvolali. Oshie ihned tušil, že gólu předcházelo postavení mimo hru. V prodloužení měl šanci i Vrána, ale v přečíslení dva na jednoho chytil jeho pokus lapačkou Antti Raanta.

„Vstali jsme z mrtvých,“ oddechl si trenér hostů Rick Tocchet. „Museli jsme překonat těžké překážky. Mají dobrý a talentovaný tým. Nemám radost, že jsme přišli o vedení 3:0, ale vyhráli jsme,“ uvedl. V nájezdech skórovali jen hráči Arizony, vítězný gól dal Nick Schmaltz.

NHL:
Carolina - Ottawa 8:2 (2:0, 3:1, 3:1)
Branky: 25. a 42. Aho, 1. Foegele, 18. Nečas, 33. H. Fleury, 37. D. Hamilton, 54. Dzingel, 58. Edmundson (Nečas) - 39. C. White, 50. B. Tkachuk. Střely na branku: 43:29. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas, inkasoval dvě branky z 29 střel a úspěšnost zásahů měl 93,1 procenta. Diváci: 12.356. Hvězdy zápasu: 1. Edmundson, 2. Aho, 3. Foegele (všichni Carolina).

Washington - Arizona 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Branky: 29. a 43. Kuzněcov (na první Vrána, na druhou Kempný), 59. Oshie - 15. Keller, 21. Fischer, 21. Grabner, rozhodující sam. nájezd Schmaltz. Střely na branku: 34:35. Diváci: 18.573. Hvězdy zápasu: 1. Kuzněcov (Washington), 2. Raanta (Arizona), 3. Oshie (Washington).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme