Winnipeg otočil zápas na ledě předposledního Montrealu, může tak stále pomýšlet na play-off

Hokejisté Winnipegu v jediném pondělním utkání NHL porazili Montreal 4:2 a v tabulce Západní konference se posunuli na desátou příčku. Na pozice zajišťující play-off ztrácí osm kol před koncem základní části pět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Montreal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Sam Montembeault zasahuje proti útočníkovi Winnipegu Paulu Stastnymu

Brankář Sam Montembeault zasahuje proti útočníkovi Winnipegu Paulu Stastnymu | Zdroj: Reuters

„V podstatě nám už začalo play-off. Musíme se snažit bodovat v každém zápase, protože jinak se nás vyřazovací boje týkat nebudou. V kabině jsme o tom mluvili, a jsem proto rád, že kluci dnes předvedli takový výkon,“ chválil tým trenér Winnipegu Dave Lowry.

Canadiens sice po brance Joela Armii z úvodu druhé třetiny vedli, Jets ale dokázali vývoj zápasu rychle otočit. Ve 22. minutě srovnal Morgan Barron a o další dvě minuty později poslal Winnipeg do vedení 2:1 Paul Stastny. Syn slovenské legendy Petera Šťastného poprvé od ročníku 2013/14 překonal hranici dvaceti gólů za sezonu.

Montreal srovnal stav ve 47. minutě, kdy napřáhl od modré obránce Jeff Petry a Josh Anderson nohou tečoval puk mimo dosah brankáře Connora Hellebuycka. Závěr duelu ale patřil hostujícímu Winnipegu.

Chybí Wheeler i Scheifele

Vítěznou branku vstřelil devět minut před koncem Jevgenij Svečnikov a 89 sekund před závěrečnou sirénou pojistil výhru Jets trefou do prázdné brány Adam Lowry.

Gólman Francouz vychytal v NHL výhru na ledě Winnipegu, Rutta bodoval potřetí v řadě

Číst článek

„Pokud se chceme dostat do play-off, musíme vyhrát většinu následujících zápasů. Máme dobře nastavené hlavy a soustředíme se pouze sami na sebe. Dva body nám do závěru sezony mohou obrovsky pomoct,“ řekl dvoubodový Barron.

Jets se v nedůležitější fázi sezony musí obejít bez dvou klíčových útočníků. Kapitán Blake Wheeler se potýká se zraněním v horní části těla a týmu chyběl již ve třech zápasech. Od nedělního duelu s Ottawou postrádá Winnipeg i Marka Scheifeleho.

Další zápas v nabitém programu konce základní části čeká Winnipeg již ve středu. Pro zachování naděje na postup do bojů o Stanley Cup potřebují Jets uspět na ledě nováčka ze Seattlu.

Výsledky NHL:

Montreal - Winnipeg 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Branky: 21. Armia, 47. Josh Anderson – 22. M. Barron, 24. P. Stastny, 52. J. Svečnikov, 59. Lowry. Střely na branku: 25:35. Diváci: 20 728. Hvězdy zápasu: 1. Montembeault (Winnipeg), 2. Montembeault (Montreal). 3. Barron (Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme