David Pastrňák byl hlavní hvězdou Winter Classic. Čech před 76 tisíci diváky řídil bostonský obrat

Hokejisté Bostonu vyhráli v NHL Winter Classic pod širým nebem nad domácím Chicagem 4:2. Hlavní hvězdou duelu na Notre Dame Stadium před 76 126 diváky se stal český útočník David Pastrňák, který pomohl k úspěchu Bruins gólem a asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Notre Dame/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák při Winter Classic

David Pastrňák při Winter Classic | Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Na stadion, kde hraje americký fotbal univerzitní tým Notre Dame Fighting Irish, zavítala druhá nejvyšší návštěva v historii NHL a čtvrtá nejvyšší na hokejový duel.

Rekordem v nejlepší soutěži světa zůstává 105 491 fanoušků z duelu mezi Detroitem a Torontem na Michigan Stadium v Ann Arboru na Winter Classic z roku 2014.

Rittich pětkrát inkasoval, i tak zvítězil. V NHL skórovalo šest Čechů, zákrok na Šimka vyvolal bitku

Číst článek

Čeští zástupci hráli hned v úvodním dějství významnou roli. Hned v první minutě se dostal za obranu Blackhawks Krejčí, ale blafákem do bekhendu na Cama Warda nevyzrál.

Bruins se pak ubránili při vyloučení Brandona Carla, ale v deváté minutě se Chicago ujalo vedení. Kämpf obral za brankou o puk Toreyho Kruga a mezi kruhy osamocený Brendan Perlini po jeho přihrávce překonal Tuukku Raska.

O chvíli později mohl zvýšit Connor Murphy, který zamířil do horní tyče. Při vyloučení Arťoma Anisimova našel Patrice Bergeron před brankou Pastrňáka, který překonal klečícího Warda mezi betony. Po třízápasovém půstu se tak nejlepší český střelec v soutěži dočkal 24. branky v sezoně.

Při trestu Matta Grzelcyka po přihrávce Dylana Stromeho trefil Alex DeBrincat jen pravou tyč odkryté branky. Ještě před pauzou našel Krejčí Pastrňáka, který tentokrát s blafákem do bekhendu neuspěl.

Ve druhém dějství nejdříve odolal Boston při vyloučení Seana Kuralyho a pak se neprobil k úspěšnému zakončení aktivní Pastrňák. Ve 32. minutě se opět radovalo z vedení Chicago. Střelu Erika Gustafssona od modré čáry tečoval úspěšně Dominik Kahun, rodák z Česka, který reprezentuje Německo.

V 39. minutě Boston ztrátu smazal při Gustafssonově trestu díky Bergeronovi. Ten nejdříve zabránil v zakončení unikajícímu Kämpfovi, který sebral puk na modré čáře Pastrňákovi. O chvíli později se Pastrňákova přihrávka odrazila od Brenta Seabrooka, který bekhendem zakončil přesně k levé tyči.

V úvodu třetí třetiny se Blackhawks ubránili 73 sekund v oslabení tří proti pěti a odolali i při trestu Gustava Forslinga. Pak měli šanci, ale Strome neuspěl. Radoval se tak vzápětí Boston. Pokus Matta Grzelcyka se odrazil od stínícího Chrise Wagnera před Kuralyho, který doklepl puk do odkryté branky bekhendem.

Pojistit náskok Bruins mohl opět Kuraly z úniku. Šance na vyrovnání měli Jonathan Toews a Patrick Kane. Výsledek pečetili Bruins 32 sekund před koncem při power play Chicaga. Krejčí byl sice faulován, ale puk převzal Marchand a dovezl jej do prázdné branky.

Gólman Michal Neuvirth nezabránil v úterním duelu NHL 26 zákroky porážce hokejistů Philadelphie 0:4 v Nashvillu. Flyers prohráli ve čtvrtém zápase v řadě.

Naopak čtvrtou výhru po sobě oslavilo Vegas, které si poradilo s Los Angeles 2:0. Golden Knights se s 52 body dělí o čelo Pacifické divize s Calgary, jež však sehrálo o tři utkání méně. V dresu vítězů nastoupil útočník Tomáš Nosek, který předchozí souboj strávil mezi náhradníky. Pardubický rodák nebodoval.

NHL Winter Classic pod otevřeným nebem na Notre Dame Stadium:

Chicago - Boston 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky: 9. Perlini (Kämpf), 32. Kahun - 13. Pastrňák, 39. Bergeron (Pastrňák), 51. Kuraly, 60. Marchand (Krejčí). Střely na branku: 38:36. Diváci: 76 126. Hvězdy utkání: 1. Pastrňák (Boston), 2. C. Ward (Chicago), 3. Bergeron (Boston).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme