Zacha zařídil dvěma góly výhru New Jersey a stal se první hvězdou zápasu. Mrázek se vrátil po zranění

Hokejový útočník Pavel Zacha rozhodl v prodloužení svým druhým golem v utkání o výhře New Jersey 4:3 nad Bostonem. Za poražené si připsal dvě asistence David Pastrňák a jednu David Krejčí. Petr Mrázek se vrátil po zranění, kryl 27 střel a dovedl Carolinu k vítězství 6:3 nad Chicagem. Martin Nečas podpořil výhru Hurricanes gólem a přihrávkou.

New York (Aktualizováno: 9:34 5. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník New Jersey Devils Pavel Zacha (s číslem 37) slaví vítězný gól v prodloužení

Útočník New Jersey Devils Pavel Zacha (s číslem 37) slaví vítězný gól v prodloužení | Foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zacha otevřel v deváté minutě skóre, když už po třech sekundách využil střelou bez přípravy přesilovou hru. Boston otočil ve druhé třetině. U první trefy asistoval Pastrňák, který při střele zlomil hůl, ale puk si našel v levém kruhu Patrice Bergeron a vyrovnal.

U druhého gólu Krejčí založil přihrávkou z vlastního pásma o mantinel rychlý protiútok, který zakončil Taylor Hall. Krejčí nasbíral v posledních třinácti zápasech patnáct bodů (6+9).

Voráček třemi asistencemi řídil výhru Philadelphie. Nečas gólem pomohl Carolině

Číst článek

New Jersey ve třetí třetině vyrovnalo, ale Boston po akci Pastrňáka z 51. minuty opět vedl. Český útočník přihrával puk z pravé strany před branku a kotouč se od brusle Seana Kuralyho odrazil do sítě.

Vzápětí Zacha trefil tyč, ale v dalším střídání Jegor Šarangovič poslal zápas do prodloužení. To rozhodl v čase 62:42 Zacha, který si při signalizovaném vyloučení nabruslil z levé strany před branku a bekhendem zavěsil puk pod břevno.

„Všiml jsem si, že se až moc soustředí na (Jacka) Hughese, když měl puk. Věděl jsem proto, že jakmile mi ho posune, budu mít prostor, abych si najel před branku. Zkusil jsem zakončit bekhendem a vyšlo to,“ popsal Zacha svůj čtvrtý vítězný gól v sezoně. Po Hughesově přihrávce na Zachu se marně natahoval Pastrňák.

Devils vyhráli poslední domácí zápas v sezoně. Přesně to jsme chtěli, podotkl Zacha. Ani na chvíli jsme nepolevili, celý zápas jsme makali. I v situacích, kdy oni dali gól a vedli. Dřeli jsme až do konce a byli odměněni. Jsme šťastní, že jsme zvítězili, dodal .

Úterním výkonem překonal své osobní gólové i bodové maximum v zámořské lize. Aktuálně má na kontě 15 branek a 18 asistencí a před sebou tři zápasy na kluzištích soupeřů. Chci se zlepšovat každým rokem. Snažím se využít šance a pokaždé, když jdu na led, tak chci něco udělat. S produktivitou se mi zvedalo i sebevědomí a to mi hodně pomohlo, abych přidával góly a body, řekl Zacha, nejproduktivnější hráč týmu.

Mrázek vynechal sedm zápasů kvůli zranění v dolní části těla a Chicago mu návrat ztížilo. Po první třetině vedli Blackhawks 2:0 po gólech ze sólového úniku a z dorážky.

„Jsem si jistý, že pauza na něm zanechala nějaké stopy, ale chytal dobře,“ řekl trenér Caroliny Rod Brind'Amour. Problém byl v tom, že jsme je zpočátku pouštěli do mnoha přečíslení, to se mi nelíbilo. Petr ještě vytáhl několik dobrých zákroků,“ pokračoval kouč.

Carolina v prostřední části vyrovnala a ve třetí strhla výhru čtyřmi góly na svou stranu. Nečas bodoval u posledních dvou branek zápasu, které padly při hře Chicaga bez gólmana. Nejdříve v oslabení zblokoval střelu a ze středního pásma poslal puk do prázdné branky. O minutu později přihrál Ninovi Niederreiterovi, který se podílel na obratu Hurricanes stejně jako Andrej Svečnikov dvěma góly.

Pittsburgh oplatil Philadelphii dva dny starou porážku 2:7, ke které přispěl Jakub Voráček třemi asistencemi. Penguins vyhráli v odvetě 7:3, jejich kapitán Sidney Crosby vstřelil dva góly a další připravil.

Flyers tahali od začátku za kratší konec a ve 26. minutě už prohrávali 0:3. Sice snížili dvakrát na rozdíl jedné branky, ale závěrečné minuty patřily soupeři.

Na výbornou se zhostil první šance v NHL Michael Houser, který přitom více než rok nechytal profesionální zápas. Osmadvacetiletý gólman dovedl Buffalo před dvěma dny při debutu k výhře 4:2 nad New York Islanders a v úterní odvetě kryl 45 střel při vítězství 4:3 po nájezdech.

V obou zápasech se stal první hvězdou zápasu. Druhou výhru si připsal i díky Andersi Bjorkovi, který dvěma góly vyrovnal z 1:3 a v rozstřelu jako jediný skóroval. Buffalo zůstává i přes dvě výhry nejhorším týmem soutěže.

Vancouver vedl nad Edmontonem od první minuty, ale v závěru druhé třetiny třikrát inkasoval a prohrál 1:4. Za hosty dvakrát skóroval Leon Draisaitl. U obou gólů mu asistoval Connor McDavid, který vede produktivitu soutěže s 93 body (31+62) a stále je reálné, že dosáhne i ve zkrácené sezoně (56 zápasů) na stovku.

Oilers zbývá odehrát do konce základní části pět utkání, z toho tři právě proti Vancouveru.

Výsledky NHL:

Buffalo - NY Islanders 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 38., 51. a rozhodující sam. nájezd Bjork, 16. Eakin - 17. Beauvillier, 24. Pulock, 30. Clutterbuck. Střely na branku: 31:48. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Houser, 2. Bjork (oba Buffalo), 3. Clutterbuck (NY Islanders).

New Jersey - Boston 4:3 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Branky: 9. a 63. Zacha, 50. Boqvist, 53. Šarangovič - 25. Bergeron (Pastrňák), 35. Hall (Krejčí), 51. Kuraly (Pastrňák). Střely na branku: 21:36. Diváci: 3600 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Zacha, 2. Šarangovič, 3. J. Hughes (všichni New Jersey).

Philadelphia - Pittsburgh 3:7 (0:1, 2:2, 1:4)
Branky: 29. Braun, 39. Couturier, 51. Konecny - 26. a 53. Crosby, 2. M. Pettersson, 24. Guentzel, 48. Zucker, 56. Friedman, 57. Marino. Střely na branku: 33:31. Diváci: 2961 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Guentzel (oba Pittsburgh), 3. Giroux (Philadelphia).

Carolina - Chicago 6:3 (0:2, 2:0, 4:1)
Branky: 36. a 45. A. Svečnikov, 25. a 59. Niederreiter (na druhou Nečas), 48. T. Teräväinen, 58. Nečas - 7. a 52. DeBrincat, 13. Hardman. Střely na branku: 28:30. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas, inkasoval tři góly z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent. Diváci: 4987 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. A. Svečnikov, 2. T. Teräväinen, 3. Slavin (všichni Carolina).

Vancouver - Edmonton 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Branky: 1. Boeser - 35. a 38. Draisaitl, 40. Bouchard, 55. Nurse. Střely na branku: 29:27. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. McDavid (oba Edmonton), 3. Höglander (Vancouver).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme