Zacha vstřelil v NHL dvě branky. Palát se stal první a Vladař druhou hvězdou zápasu

Hokejový útočník Pavel Zacha překonal v úterním utkání NHL dvakrát Daniela Vladaře, ale jen zmírnil porážku New Jersey 3:5 s Calgary. Český gólman, který odešel do kanadského klubu v létě z Bostonu, chytil 27 střel a připsal si vítězství i ve druhém startu sezony. Ondřej Palát se podílel gólem a přihrávkou na výhře Tampy Bay 5:1 v Pittsburghu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Pavel Zacha (vlevo s číslem 37) dává gól českému brankáři Calgary Danielu Vladařovi. Flames ale vyhráli

Útočník Pavel Zacha (vlevo s číslem 37) dává gól českému brankáři Calgary Danielu Vladařovi. Flames ale vyhráli | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Calgary rozhodlo už v úvodní třetině, kterou ovládlo 4:0. Vladař, druhá hvězda zápasu, se o čisté konto připravil zhruba v polovině utkání zaváháním při rozehrávce a Zacha skóroval z pravého kruhu do odkryté branky.

Český útočník přidal svůj druhý gól v závěru zápasu při hře bez brankáře z dorážky, kterou stanovil konečný výsledek a vylepšil si bilanci v sezoně na 4+1.

Tampa Bay udeřila poprvé v úvodním střídání druhé třetiny z hole Braydena Pointa a do klíčového trháku 3:0 ji dostali ve 32. minutě během deseti sekund Palát s Ryanem McDonaghem.

Český útočník se prosadil z rychlého protiútoku a 128. gólem v barvách Lightning v základní části se osamostatnil na desátém místě klubové tabulky střelců od Václava Prospala.

Zbývající tři branky padly v Pittsburghu v závěrečných třech minutách. Palát si ještě připsal přihrávku u gólu na 5:1 při hře domácích bez brankáře, když přistrčil ve středním pásmu puk do jízdy skórujícímu Alexu Killornovi.

NHL

Pittsburgh - Tampa Bay 1:5, Nashville - San Jose 3:1, New Jersey - Calgary 3:5, Colorado - Vegas 1:3, Vancouver - Minnesota 2:3, Anaheim - Winnipeg 3:4, Seattle - Montreal 5:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme