Do hokejové reprezentace se vrací Frolík, trenér Pešán povolal i Krejčího s Gulašem

V nominaci hokejové reprezentace na turnaj Channel One Cup jsou i zkušení útočníci Michael Frolík a Jan Kovář ze švýcarské ligy. Ve výběru generálního manažera Petra Nedvěda a kouče Filipa Pešána podle předpokladů nechybí ani olomoucký David Krejčí, pozvánku dostali i další zkušení útočníci Milan Gulaš z Českých Budějovic a Vladimír Sobotka ze Sparty. V týmu není žádný nováček.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šcarsko ale potřebovalo vyhrát za tři body,  a tak v závěru i za vyrovnaného stavu odvolalo brankáře. Riskantní tah ale nevyšel, protože obránce Jan Rutta trefou do prázdné branky vstřelil vítězný gól na 5:4.

Michael Frolík | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Frolík hájil české barvy naposledy v květnu 2019 na mistrovství světa v Bratislavě v neúspěšném boji o bronz proti Rusům.

Krejčí, Mrázek, Rittich či Frolík. Na volném trhu hráčů v NHL bude hned osm českých hokejistů

Číst článek

Mezitím ukončil dlouholeté působení v NHL a v říjnu se upsal na dvě sezony Lausanne. O dva roky mladší Kovář ze Zugu patří k hlavním hvězdám švýcarské nejvyšší soutěže a na posledním MS v Lotyšsku byl kapitánem týmu.

Krejčí, jenž oblékl reprezentační dres naposledy v květnu 2018 na šampionátu v Dánsku, po minulé sezoně odešel z Bostonu do Olomouce. Podle předchozích vyjádření s ním Nedvěd s Pešánem počítají napevno pro únorovou olympiádu v Pekingu.

Na druhém podniku série Euro Hockey Tour po listopadové Karjale má Krejčí odehrát jen domácí zápas s Finskem ve čtvrtek 16. prosince v Praze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme