Nosek dal první domácí gól Golden Knights. V NHL skórovali i Hanzal a Plekanec

Hokejisté Vegas Golden Knight zažívají skvělý vstup do NHL, cestu za třetí výhrou v řadě odstartoval Čech Tomáš Nosek, který dal první gól v sezoně při výhře 5:2. Výhru Dallasu nad Detroitem 4:2 zpečetil Martin Hanzal, naopak gól Tomáše Plekance nepomohl Montrealu proti Chicagu.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tomáš Nosek v dresu Las Vegas (ilustrační foto)

Útočník Tomáš Nosek v dresu Las Vegas (ilustrační foto) | Foto: Matt Kartozian-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zaplněná zbrusu nová aréna v Las Vegas přivítala své Golden Knights k prvnímu domácímu zápasu. Úvodní ceremoniál měl demonstrovat sounáležitost města po nedávném útoku, hlavní roli hráli lidé, kteří pomáhali při řádění střelce.

Pak už začal hokej a na premiérový gól fanoušci čekali dvě a půl minuty. Pak se do útočného pásma rozjel Tomáš Nosek, převzal Bellemareovu přihrávku a překonal gólmana Arizony Raantu. Odchovanec Pardubic tak vstřelil historicky první domácí gól Golden Knights.

Zlatí Rytíři se domácího prostředí nemohli nabažit a rychle dávali další branky. James Neal zvyšoval v sedmé minutě už na 3:0 a vyhnal finského gólmana z branky Coyotes, o chvíli později ale Neal přivítal čtvrtým gólem i náhradníka Dominiqua.

Ve výborné atmosféře porazili Golden Knight Arizonu Coyotes 5:2 a po třech zápasech zůstávají v NHL neporaženi. Dvougólový střelec Neal byl vyhlášen až druhou hvězdou zápasu, tou hlavní se stalo město Las Vegas.

Poprvé v sezoně se do branky Detroitu postavil Petr Mrázek, v Dallasu předvedl 28 zákroků, ale třikrát inkasoval. Pojistku na výhru Dallasu 4:2 dal Martin Hanzla, který se trefoval už do prázdné branky.

Montreal první domácí zápas v sezoně začal slibně. Tomáš Plekanec vystihl už po 75 vteřinách rozehrávku Chicaga a otevřel skóre. Blackhawks ale zastihl úvod sezony ve výborné formě a dokázali utkání otočit. Trefili se DeBrincat, Saad a v polovině druhé třetiny v přesilové hře Anisimov.

Bláznivý zápas viděli diváci v Nashvillu, domácí Predátoři vedli nad Letci z Philadelphie po 25 minutách už 3:0 a zdálo se, že je rozhodnuto, jenže pak se Flyers probudili a během pěti minut vyrovnali. Při gólu na 3:3 asistoval v přesilovce Filppulovi Jakub Voráček.

Podobná spolupráce se opakovala i ve třetí třetině, po Voráčkově přihrávce dával Filppula už na 5:3 pro Flyers, jenže pak přišel další zvrat. Tentokrát ho řídil Filip Forsberg, který dvěma góly a jednou přihrávkou naklonil skóre opět na stranu Nashvillu, který nakonec zvítězil 6:5.

NHL:

NY Rangers - St. Louis 1:3, Carolina - Columbus 1:2 v prodl., Montreal - Chicago 1:3, Dallas - Detroit 4:2, Vancouver - Ottawa 2:3 po sam. nájezdech, Nashville - Philadelphia 6:5, Vegas - Arizona 5:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme