Nosek poprvé v play off NHL skóroval, Vegas je krok od finále

Útočník Tomáš Nosek se premiérovým gólem v play off NHL podílel na výhře hokejistů Vegas 3:2 nad Winnipegem. Golden Knights se ve finále Západní konference ujali vedení 3:1 na zápasy a jediný triumf je dělí od postupu do závěrečné bitvy o Stanley Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Nosek dal svůj první gól v NHL

Tomáš Nosek dal svůj první gól v NHL | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Před vhozením úvodního buly uctili diváci a hráči minutou ticha oběti střelby na střední škole v Texasu. Vegas na první branku, která se zrodila v přesilové hře, stačily necelé dvě a půl minuty. Střední útočník Jonathan Marchessault nabil na pravý kruh Williamu Karlssonovi na střelu z první a švédský centr z pokleku překonal gólmana Connora Hellebuycka.

Rovněž Jets udeřili v početní výhodě a to v polovině utkání. Na konci akce po ose Blake Wheeler, Dustin Byfuglien stál Fin Patrik Laine, jenž brankáře Marka-André Fleuryho propálil ranou bez přípravy.

Kapitán Wheeler, s 18 přihrávkami nejlepší nahrávač vyřazovací části, zaznamenal 21. bod, čímž v kanadském bodování dohnal Jevgenije Kuzněcova z Washingtonu a pittsburghskou dvojici Jake Guentzel, Sidney Crosby. Útočné duo Penguins sice na stejnou bilanci potřebovalo o čtyři zápasy méně, ale na rozdíl od Kuzněcova s Wheelerem už svou bodovou sbírku nerozšíří.

V předcházejícím utkání si Vegas po brance na 1:1 vzali vedení zpět za 12 vteřin. Tentokrát k tomu potřebovali 31 sekund navíc. Pierre-Edouard Bellemare vyslal od modré na branku Jets nikterak prudkou střelu, kterou Hellebuyck vyrazil pouze před sebe. Francouzský forvard objel s pukem branku a jeho akci dokonal Nosek.

Pardubický rodák potřeboval na první trefu v play off 11 zápasů. Dosud měl na kontě jedinou asistenci, kterou v úvodním souboji prvního kola proti Los Angeles přispěl k vítězné brance.

Jets odpověděli v 46. minutě. Nerozhodný stav obstaral bek Tyler Myers pohotovým zakončením z pravého kruhu mezi Fleuryho betony. Jelikož kotouč skončil v zadní části sítě a ztratil se z dohledu, chvíli hráčům Winnipegu trvalo, než se z gólu začali radovat.

O třetím vítězství nevadského celku za sebou rozhodl v 54. minutě Reilly Smith střelou z levého kruhu nad Hellebuyckovo pravé rameno. Ostrý projektil se ještě otřel o břevno. Kanadský útočník se dočkal ocenění pro nejlepšího hráče zápasu.

Druhou hvězdou duelu se stal Fleury, který zastavil 35 hostujících pokusů. K úspěchu Golden Knights dopomohl i fakt, že ubránili útočníka Marka Scheifeleho, se 14 góly nejúspěšnějšího střelce nadstavbové části sezony.

Finále Západní konference play off NHL - 4. zápas:
Vegas - Winnipeg 3:2 (stav série: 3:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme