Nové působiště pro Jágra? Spekuluje se o nováčkovi nebo týmech plných mladíků

Druhý nejproduktivnější hráč všech dob hokejové NHL Jaromír Jágr změní působiště. V kanadsko-americké soutěži se nedohodl na podmínkách nového kontraktu s Floridou. Nyní je volným hráčem a spekuluje se o jeho dalším, už devátém angažmá v NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Florida Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Jaromír Jágr

Hokejový útočník Jaromír Jágr | Foto: NHL.com

Jedním z důvodů, proč se Jágr nedohodl na nové smlouvě s Panthers, může být i jeho vyšší plat, ale především je to nový směr, kterým se Florida rozhodla od nové sezony ubírat.

„Byl jsem z toho rozpolcený. Byly to těžké týdny a měsíce. Je to ale celé jen o tom, že se chceme vydat jiným směrem. Je teď na jádru týmu našich mladých hráčů, aby převzalo tento tým a vedlo ho dál," vysvětlil generální manažer Floridy Dale Tallon.

Ten nyní hodlá sázet na hráče, kterým pětačtyřicetiletý Jágr pomáhl, aby svůj talent ještě více rozvinuli. Jmenovitě třeba Barkov, Huberdeau nebo Ekblad. Kromě české „osmašedesátky" v klubu končí také další veterán - finský útočník Jussi Jokinen.

Po dvou letech na slunné Floridě tak Jágr hledá angažmá v zámoří jinde. Agent Petr Svoboda hledá Jágrovi už devátého zaměstnavatele v NHL.

Od oznámení vzniku nového klubu se mluví, že mezi jeho hlavní zájemce patří Las Vegas Golden Knights. Právě sem jezdí Jaromír Jágr i každoročně a zřejmě rád na dovolenou, podnebí podobné jako na Floridě by mu také vyhovovalo.

Stejně jako to, že by se stal jednou z hlavních tváří klubu. Mluví se také o možném zájmu týmů plných mladíků - jako je New York Islanders nebo Edmonton.

Velkou motivaci pokračovat v NHL dává Jágrovi nejen jeho oddanost hokeji, ale také statistiky. Do magické mety 2000 dosažených bodů mu jich zbývá 86, další metou je 800 vstřelených gólů, potažmo 802 zásahů Gordieho Howea. Jágr jich aktuálně nasbíral 765.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme