Noví soupeři na evropských turnajích. Čeští hokejisté budou hrát i proti Švýcarsku a Kanadě

Nejen Švédsko, Finsko a Rusko bude soupeřem českých hokejistů na tradičních evropských turnajích v první polovině sezony. Trenérský tým si tak může na turnaji v Helsinkách a Moskvě vyhlédnout soupeře pro základní skupinu na olympijských hrách v Jižní Koreji.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér národního týmu Josef Jandač

Trenér národního týmu Josef Jandač | Zdroj: ČTK

„Uvidíme, co tam bude za výběry Kanady. Kanada teď bude hrávat zápasy. Bude tady mít dva týmy, co se týká zkoušení nebo testování hráčů. Jirka Fischer tam má nějaké úkoly, co se jí týká,“ vysvětluje pro Radiožurnál šéftrenér Josef Jandač.

Kanada, to je jeden ze tří soupeřů českého týmu během únorového olympijského turnaje. A tak budou mít trenéři možnost leccos vysledovat od týmu, který by, nebýt neúčasti hráčů z NHL, patřil k největším favoritům.

„Finální verze by měla být právě na Channel One Cupu a Spengleru. To je jejich příprava. Švýcaři, nevím. Vím, že všichni trenéři budou testovat ty hráče, které budou chtít vzít na ten závěrečný turnaj,“ uvědomuje si Jandač.

14 nováčků v národním hokejovém týmu. Josef Jandač oznámil nominaci na zápasy se Slovenskem

Číst článek

Na turnaji v Moskvě a pak ještě v Davosu na Spengler Cupu, bude možné zjistit o soupeřích víc. Kromě Švýcarů a Kanaďanů má český tým ve skupině ještě domácí Jižní Koreu. O ní mají Češi ale paradoxně informací asi nejvíc, Asiaté totiž odehráli pár přípravných zápasů s českými kluby.

Letošní sezona je jiná, přepůlená vrcholem v podobě Her v Jižní Koreji a trenér Jandač nemusí jako před mistrovstvím světa trnout, kdo bude volný, kdo ne a kdo se třeba omluví.

„Já doufám, že v tomto směru žádný omluvenky nebudou. Ty kluci sami cítí, že v té olympijské sezóně je pro ně daleko větší šance zúčastnit se z Evropy. V letech dřívějších, kdy většina hráčů to absolvovala a hráli jen z NHL. Ochota přijet tedy bude,“ říká šéftrenér hokejové reprezentace.

„Nechci se bavit teď o mistrovství, když náš čeká první olympiáda. Takže jakoukoliv medaili, abychom ten balvan, který valíme před sebou, konečně odhodili,“ věří Jandač.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme