Obránce Šulák míří do NHL. Podepsal dvouletou smlouvu s Detroitem

Do nejlepší hokejové ligy světa NHL se stěhuje další český obránce. Po Jakubovi Jeřábkovi a Radimovi Šimkovi se do zámoří podívá Libor Šulák, který podepsal dvouletou smlouvu s Detroitem, kde chytá Petr Mrázek. Informace potvrdil klub na webu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Libor Šulák (vpravo)

Hokejový obránce Libor Šulák (vpravo) | Zdroj: Reuters

Jakmile se Šulák dozvěděl o zájmu z Detroitu, byl prý rozhodnutý rychle. „Je to klub s velkou historií, určitě cítím životní šanci. Byl jsem rozhodnutý téměř okamžitě,“ řekl Šulák pro Radiožurnál.

„Rodina je určitě šťastná, hlavně maminka je pyšná na svého syna. Určitě jsou hrdí a budou mě dál podporovat, tam se nic zásadního nemění,“ doplnil obránce s tím, že nečekal, že jeho kariérní vzestup bude tak rychlý. Do zámoří se chystá v létě. „Poletím tam v červenci na pět dní na kemp a potom se přesunu do Finska.“

Součástí dohody je, že Šulák nepůjde na farmu do nižší AHL, ale bude buď hrát v Detroitu, nebo ve Finsku. „Myslím, že má šanci hrát za Red Wings," řekl generální manažer klubu Ken Holland.

Třiadvacetiletý rodák z Pelhřimova hrál dvě sezony za Znojmo v EBEL lize a v polovině dubna se dohodl na smlouvě s finským Lahti. Nedávno reprezentoval na mistrovství světa v Paříži. Dříve hrál na šampionátech hráčů do 18 let a juniorů.

Podle dostupných informací měl Šulák z NHL dokonce čtyři nabídky. Údajně se o něj zajímal například Columbus a Las Vegas.

„Věděli jsme, že se na Libora jezdí dívat někteří skauti. Hodně mu pomohlo, že se dostal do nominace na mistrovství světa. Na šampionátu si pak zahrál dva zápasy, které zvládl dobře. Poté jsme čekali, že zájem z NHL může být konkrétnější," cituje hokej.cz sportovního manažera Orlů Rostislava Dočekala.

„NHL je pro Libora obrovská odměna i výzva do budoucna. Svým způsobem ukázal cestu ostatním. Je vidět, že když hráč chce a pracuje na sobě, může se do NHL dostat i z EBEL," dodal Dočekal.

V uplynulé sezoně odehrál Šulák 58 zápasů a zaznamenal 31 bodů (13 branek, 18 asistencí). Loni byl zvolen nejlepším nováčkem EBEL.

niš, mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme