Třinečtí hokejisté se udrželi v čele extraligy o dva body před Plzní. Doma přehráli Litvínov 4:2

Třinečtí hokejisté porazili ve 24. kole extraligy na svém ledě Litvínov 4:2 a udrželi se v čele soutěže o dva body před Plzní. Domácí prohrávali gólem Patrika Zdráhala, ale zápas otočili i díky dvěma gólům Tomáše Marcinka. Oceláři tak vyhráli čtrnácté z patnácti odehraných utkání, doma ztratili v devíti zápasech jen bod.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů

Radost třineckých hokejistů | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Třinec měl první dvě šance utkání, které Roman ani Jašek nevyužili. Na druhé straně v 11. minutě udeřilo. Jarůšek vyhodil z vlastního pásma puk, který nezachytil bránící Doudera, a Zdráhal z úniku vymetl levý růžek. Stejný hráč mohl v přesilové hře zvýšit, ale jeho střelu od modré čáry zastavila pravá tyč. Domácí se poté tlačili dopředu a byli odměněni. Kundrátek si sjel na přihrávku Zadiny zpoza branky a vyrovnal.

Po nucené pauze mohou trénovat i malí hokejisté. Roušky ale mají mokré a perou se s pitím

Číst článek

Druhá třetina patřila Třinci, který svou převahu vyjádřil jen jedním gólem. Jinak se jeho hráči předháněli v zahazování šancí a hlavní roli hrál Růžička, který spálil čtyři včetně sólového úniku. Elitní domácí útočník také při jedné hezké individuální akci trefil tyč, ale byl faulován a Oceláři následnou přesilovou hru využili. Jašek poslal puk na hranici brankoviště, kde jej usměrnil Marcinko špičkou čepele za záda Honzíka.

Růžička se po pár sekundách poslední třetiny dostal po pasu Stránského podruhé v zápase do samostatného nájezdu, s bekhendovým blafákem ale neslavil úspěch. V dalším střídání ale domácí zvýšili. Po vyhraném vhazování pálil přesně od modré čáry Jaroměřský.

Litvínov se s porážkou nechtěl smířit. V dalším průběhu dvakrát zahrozil Hanzl, kontaktní branku ale dal Litvínov v 56. minutě a zdramatizoval koncovku zápasu. Z přečíslení dvou na jednoho se prosadil Zygmunt po přihrávce Helta. V závěru se hrálo zejména v obranné třetině domácích, kterým zatrnulo zejména při šanci Jarůška. Třinec definitivně uklidnil Marcinko, který lobem z vlastního pásma trefil opuštěnou branku hostů.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (F. Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, F. Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko - 10. P. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc M. Stránský (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 7:5 (2:0, 4:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. F. Přikryl (Rob), 18. Čerešňák (Gulaš, Kracík), 23. Kantner (Kracík), 26. P. Straka (Budík, Kracík), 30. Gulaš (Kantner, F. Suchý), 39. F. Přikryl, 46. F. Přikryl (Malát) - 39. Karafiát (Honejsek, Ferenc), 40. Vopelka (Kubiš), 45. M. Novotný (Suhrada, Herman), 49. Poletín (Suhrada, Vopelka), 55. Herman (Karafiát). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Komárek, Kis. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:2. Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 38. D. Šťastný (Klikorka), 41. R. Zohorna (D. Šťastný, Lunter), 42. O. Najman (P. Kousal), 50. P. Kousal (Flynn), 60. Cienciala - 33. Zámorský (Cingel), 46. Hronek (Lev, Zámorský). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. J. Hruška (Marosz, Schleiss) - 6. Mandát (Paulovič, J. Mikuš), 10. Blümel (Tybor, J. Zdráhal), 35. Mandát (Nakládal), 47. Paulovič (Ďaloga, Blümel), 58. Mandát (Camara, J. Mikuš). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 22. Hladonik (T. Mikúš, O. Beránek), 53. Koblasa (Šenkeřík), 58. Skuhravý (Plutnar, O. Beránek), 59. D. Kaše (M. Rohan) - 5. P. Jelínek (Lenc), 34. A. Musil, 38. A. Musil. Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:7, navíc Lauko 10 min. - Hrabík 5 min. a do konce utkání, J. Vlach 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Schneider (Klepiš, Gulaši), 7. Mueller (P. Holík), 47. Mueller (Zaťovič), 49. Schneider (Plášek), 52. Schneider (Mueller, P. Holík) - 42. Olesz (Valský). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme