Olomouc ovládla čtvrté utkání s Karlovými Vary a zahraje si čtvrtfinále extraligy, postup řídil Orsava

Hokejisté Olomouce zvítězili ve čtvrtém utkání předkola play-off doma nad Karlovými Vary 3:0 a po výhře 3:1 na zápasy postoupili do čtvrtfinále extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc (Aktualizováno: 21:21 14. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Olomouce slaví postup do čtvrtfinále extraligy

Hokejisté Olomouce slaví postup do čtvrtfinále extraligy | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Se dvěma góly a jednou asistencí byl strůjcem úterního vítězství Hanáků útočník Jakub Orsava, který je s osmi body nejproduktivnějším hráčem a s pěti brankami i nejlepším střelcem vyřazovací části. Čistým kontem přispěl k úspěchu slovenský brankář Branislav Konrád.

Hanáci se představí ve čtvrtfinále počtvrté za posledních pět dohraných sezon. Karlovarská Energie vypadla v předkole potřetí za sebou a neukončila čekání na posun mezi nejlepších osm od roku 2009, kdy získala historický titul.

V úvodních deseti minutách zápasu byla z projevu obou týmů znát důležitost utkání. Mírnou převahu měli hosté, ale v 11. minutě se prosadil Orsava a ve čtvrtém zápase play-off vstřelil čtvrtou branku.

Srovnat mohl Gríger, ale v samostatném úniku Konráda nepřekonal. Dvakrát se v nadějné pozici ocitl také Rachůnek, jenže ani on puk za záda olomouckého brankáře nedostal. Vzápětí mohl druhou branku přidat Orsava, který z mezikruží těsně minul levou tyč.

Také úvodní minuty druhé třetiny byly oboustranně spíše opatrné a první šanci nevyužil hostující Kohout až po šesti minutách hry. V dalším průběhu se opakoval podobný scénář jako během první části. Krátce po polovině utkání se totiž znovu prosadil Orsava, který dorazil puk po skrumáži v Hrabalově brankovišti. Karlovy Vary mohly snížit v přesilové hře, jenže Jiskra z dobré pozice branku minul.

Tvrdou střelou se na začátku třetí třetiny prezentoval domácí Káňa, Habal ale zmenšil úhel a zasáhl. Stejně úspěšný byl také Konrád proti tvrdé střele Mikysky. Habalovi poté propadla lapačkou střela Dujsíka, ale puk spadl jen na horní síť branky.

Olomouc poté dostala k dispozici pětiminutovou přesilovou hru po faulu Dlapy na Kuska, ale dobrou šanci v ní měl paradoxně hostující Kohout, který sám před Konrádem zamířil jen do betonu včas se přesouvajícího brankáře.

Poté ale Olomouc početní výhodu přece jen využila, úspěšnou dorážkou po Orsavově střele se o to postaral Knotek. Čtvrtou branku mohli domácí přidat v pokračující přesilové hře pěti proti třem po Redlichově vyloučení, jenže Habal několika dobrými zákroky střelce vychytal.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Orsava (J. Káňa, Rašner), 32. Orsava (P. Musil, Rašner), 53. J. Knotek (Orsava, J. Káňa). Rozhodčí: Šír, Ondráček - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Ondrušek, Bambula - Stříteský, Pulpán všichni 5 min., Dlapa 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5273. Konečný stav série: 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme