V jedenácti hráčích a s juniory ze Sparty. Národní tým poprvé trénoval před olympiádou

Jen jedenáct hráčů dorazilo na první trénink hokejové reprezentace před olympijskými hrami. Trenér Josef Jandač má v úvodu přípravy k dispozici torzo národního týmu, musel tak hledat výpomoc.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p201801290484201_180129-200748_tat.jpeg

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač s útočníkem Janem Kovářem na tréninku v Praze. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Pro některé hráče, třeba pro mě, to může být jen jednou v životě, takže si to chci užít naplno a nechat tam úplně všechno, co mám, abychom toho potom nelitovali,“ odhodlaně burcoval po prvním tréninku hokejové reprezentace obránce Adam Polášek. V kabině se ale sešel jen s deseti spoluhráči, další hokejisté národní tým doplní až v následujícíh dnech.

„Protože se připravujeme v Praze, požádali jsme Spartu a doplnili nás kluci ze sparťanské juniorky, abychom tady měli větší počet hráčů a aby ten trénink byl trochu svižnější,“ vysvětloval reprezentační trenér Josef Jandač, jak národní tým vyřešil nedostatek hráčů v úvodu přípravy na olympijské hry.

Na ledě se objevil i mládežnický trenér Sparty František Ptáček, který před sezónou ukončil aktivní karieru. Jak se dostal k tréninku s národním týmem, popisoval Josef Jandač.

„Vypadl nám nějaký obránce, protože musel jet do Litoměřic hrát zápas, a tak mi nabídli Frantu Ptáčka, protože je v plné síle. Tak jsme toho využili a zvládl to dobře,“ popisoval Jandač.

 A dvaačtyřicetiletý Ptáček si trénink s národním týmem užil.

„Je to příjemné, kvalitní trénink, dobré nasazení a zase jsem zavzpomínal, jaké to bylo být o kousek mladší. Bylo to fajn," usmíval se po tréninku Ptáček.

'Jedeme tam něco uhrát, nechceme se jenom zúčastnit.' Josef Jandač vsadil při nominaci na zkušenost

Číst článek

Trenér Josef Jandač je za pomoc sparťanské juniorky rád. Reprezentační kouč totiž není zvyklý trénovat s omezeným počtem hráčů. Na rozdíl od příprav na mistrovství světa je totiž olympijská soupiska už uzavřená.

„Je to trochu jiné v tom, že příprava na mistrovství světa probíhá dlouho, je tam poměrně hodně přípravných zápasů a máte tam ještě otevřenou možnost hráčů z NHL. Tudíž musíte udržovat mužstvo ve stavu, jako by nikdo neměl přijet, a pak hráče případně postupně doplňovat nebo potom vyřazovat. Tady je situace daná," vysvětloval Jandač.

Ve čtvrtek se reprezentace rozroste o trio Kolář, Jordán a Zohorna. Další hráči se připojí k národnímu týmu v neděli. Hokejisté z domácí extraligy doplní tým až v dějišti her v Pchjongčchangu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme