Čtrnáct hráčů z extraligy, zrušená generálka. 'Proti Rusku můžeme jen překvapit,' vědí Slováci

Proti českým hokejistům v případném vzájemném souboji asi podporu českých fanoušků mít nebudou, jinak ale bude dost možná spousta těch, kteří se chystají výkony a výsledky Slovenska sledovat víc než jindy. V nominaci trenéra Ramseyho je totiž hned čtrnáct borců z české extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Graňák v zápase proti Rusku

Dominik Graňák v zápase proti Rusku | Foto: NTB scanpix/Fredrik Hagen | Zdroj: Reuters

„Čím víc hráčů z dané ligy, tím to vypovídá o tom, jaká je její úroveň. V našem týmu je hodně hráčů z české extraligy. Asi to o něčem svědčí,“ přemýšlí v rozhovoru pro Radiožurnál útočník třineckých Ocelářů Tomáš Marcinko.

Gulaš přišel o olympiádu. Zraněný útočník Plzně vypadl z týmu, nahradí ho Růžička

Číst článek

Slováci mají v týmu hned čtrnáct extraligových zástupců a podle předpovědí bookmakerů, kteří na ně vypsali osmý nejvyšší kurz, nefigurují na medailových příčkách.

„Náš cíl je nedat kůži lacino. Ve středu nás čeká největší favorit turnaje, celý svět očekává jasné vítězství Ruska a my můžeme jen překvapit. Ale svým způsobem to může být výhoda, že Rusové si nic jiného než tři body nepřipouští,“ věří obránce slovenského týmu a Vítkovic Ivan Baranka.

Další z extraligových obránců, královéhradecký Dominik Graňák, je přesvědčen, že Slováci mají ve svém středu jednu velmi silnou a kvalitní osobnost, která může být hodně platná - trenéra Craiga Ramseyho.

66letý Kanaďan jako hráč odehrál přes tisícovku zápasů v NHL a trénoval v Buffalu, Atlantě a ve Philadelphii, kterou přivedl do finále konference.

Místo zápasu tréninky

„Jsme si vědomi, že nemáme žádné velké hvězdy, ale máme velmi zkušeného a rozumného trenéra, který nám může velmi pomoct. Naší hlavní zbraní musí být, že budeme na sto procent plnit to, co se nám řekne,“ věří svému trenérovi Dominik Graňák.

Slováci zvolili jiný model přípravy než Češi – už od příletu jsou přímo v dějišti her a původně zamýšlený přípravný zápas nakonec neodehráli.

„V plánu byl zápas s Koreou, ale naše vedení se rozhodlo ho zrušit kvůli komplikovanému cestování. Věřím, že nám tento model bude vyhovovat, že jsme mohli víc potrénovat a cestovali jsme jen ve skupině,“ říká Dominik Graňák.

Prvním soupeřem Slovenska ve skupině bude tým ruských hokejistů, který sice nemůže startovat pod ruským názvem a vlajkou, ale ambice mu zůstaly. Dalšími soupeři Slováků ve skupině budou týmy USA a Slovinska.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme