České hokejistky zahájily olympijský turnaj vítězně, domácí Čínu porazily 3:1

České hokejistky porazily v Pekingu v historické premiéře na olympijských hrách Čínu 3:1. Góly daly Tereza Radová, Denisa Křížová a Michaela Pejzlová. Branku domácího výběru, v jehož dresu nastoupilo třináct hráček narozených v Kanadě nebo USA, vstřelila Hannah Millerová. Druhý zápas ve skupině B čeká svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny v sobotu, kdy se utkají se Švédskem.

Peking (Aktualizováno: 8:27 3. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky se radují z gólu

Hráčky české hokejové reprezentace | Zdroj: Reuters

„Když přijde nervozita, tak ruce trochu ztvrdnou a nohy zpomalí. Jak se přestane hýbat kotouč a nohy, je vše náročnější a soupeři dáváte více času. Když nervozita opadne, holky si budou více věřit a pohybovat se rychleji,“ komentoval vítězství svých svěřenkyň trenér Pacina pro Radiožurnál Sport.

„Vím, že nás tým má na víc. Jsem spokojená s vítězstvím a vím, že tam byly dobré momenty, ale zároveň jich může být víc. Byl to pro nás první zápas na olympiádě a věřím, že se s každým dalším zlepšíme,“ doplnila trenérovo hodnocení kapitánka českého týmu Alena Mills.

Historický okamžik

Češky měly hned v úvodu výhodu přesilové hry, gól však nedaly. Do první velké šance utkání se dostala v 6. minutě po české chybě v rozehrávce Segedioná, jedna z naturalizovaných posil v sestavě Číny, ale Peslarovou nepřekonala.

Utkání Čína - Česko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

O historicky první gól českých hokejistek na olympijských hrách se v 11. minutě postarala obránkyně Radová, která tečovala střelu Tejralové. Při vyloučení Pejzlové se do velké šance dostala Hymlárová, proti brankářce Chanové ale neuspěla.

Podruhé se Češky prosadily ve 24. minutě, kdy přesně zakončila vydařenou kombinaci Křížová. Poté ale Číňanky přestály druhé oslabení a samy udeřily v přesilové hře. Faul Horálkové potrestala Millerová, která tvrdou střelou zakončila spolupráci zámořských posil čínského výběru pro olympijský turnaj.

Ve 34. minutě mohla Češky více uklidnit Mrázová, ale neprosadila se stejně jako z brejku na druhé straně Wooová, kterou vychytala Peslarová. V závěru druhé třetiny přestřelila prázdnou branku Mlýnková, která se k českému týmu v Pekingu připojila po problémech s covidovými testy později.

V závěrečné třetině měly oba týmy několik šancí skórovat, prosadila se ale až ve 47. minutě Pejzlová, která zužitkovala ideální přihrávku od Horálkové. Další gól již nepadl.

Skupina B:

Čína - ČR 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Millerová (Lumová, Wongová) - 11. Radová (Tejralová, Vanišová), 24. Křížová (Neubauerová, Čajanová) , 47. Pejzlová (Horálková). Rozhodčí: Haacková (Něm.), Nurmiová (Fin.) - Hammarová (Švéd.), Kainbergerová (Rak.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0.

Petr Kadeřábek, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme