Navrátilcům do reprezentace Jiřímu Novotnému a Ondřeji Němcovi je dohromady 69 let

V reprezentačním dresu spolu hráli naposledy na mistrovství světa v Praze před třemi lety, teď se potkávají znovu. Hokejisté Ondřej Němec a Jiří Novotný se vrátili do národního týmu. Němec přehodnotil svá dřívější slova o konci, a Novotný už se stihl dát zdravotně do pořádku.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný (vlevo) s trenérem reprezentace Milošem Říhou

Jiří Novotný (vlevo) s trenérem reprezentace Milošem Říhou | Zdroj: ČTK

„Kdo by se netěšil po třech letech. Čekají nás těžké zápasy, takže se těším. Těšil jsem se hlavně na kluky, na kabinu. Přijeli i kluci, kteří dlouho nebyli, třeba ‚Ňéma‘ se vrátil,“ řekl Radiožurnálu Jiří Novotný, který byl už v nominaci na první turnaj sezony Karjala Cup, ale těsně předtím se ve švýcarské lize zranil a musel se omluvit.

Trenér Říha ho pozval znovu. Novotný navíc vyjede na led jako kapitán národního týmu. V pětatřiceti letech. Ten Ňéma, o kterém mluvil, je obránce Komety Brno Ondřej Němec, který sice už oznámil konec v národním dresu, ale poměrně brzy se nechal znovu přemluvit. Ve čtyřiatřiceti je tak znovu „nováčkem“.

Změna v nominaci na Channel One Cup. Kvůli zranění si nezahraje Gulaš z Plzně

Číst článek

„Když mi Zdeněk Šmíd podával ruku, tak mi říkal ‚vítej nováčku‘ a že mám zaplatit něco do kasy. Když už jsem jednou skončil, tak je to asi zase jako znova,“ smál se Ondřej Němec.

Zdeněk Šmíd je kustod národního týmu, který po Němcovi z recese chtěl znovu zápisné. Sám obránce také v žertu doufal, že nebude muset sbírat puky, což je povinnost mladých a nováčků. Němcova návratu si váží také Jiří Novotný.

„Vím, jaké to je, jak to myslel. Má rodinu, dlouho byl v cizině a v těchto letech je náročné jezdit reprezentovat. Má kvalitu, do reprezentace patří a jsem rád, že si to rozmyslel, že je tady a že pomůže,“ dodává kapitán Jiří Novotný, který po více třech a půl letech nastoupí za hokejovou reprezentaci.

Ve Finsku, proti domácím v rámci turnaje Channel One Cup, který bude o víkendu pokračovat v Moskvě.

Druhý navrátilec do reprezentačního dresu Ondřej Němec | Zdroj: ČTK

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme