Palát pomohl dvěma góly k výhře na ledě Islanders, Nečasova trefa byla proti Edmontonu málo

Český hokejový útočník Ondřej Palát dvěma trefami pomohl New Jersey k výhře 4:1 na ledě NY Islanders. Dva body za gól a asistenci zaznamenal také druhý nejproduktivnější Čech v NHL Martin Nečas, jeho Carolina ale podlehla Edmontonu 4:6. Mezi střelce se ve čtvrtečním programu NHL zapsali také obránci Jan Rutta s Radimem Šimkem a útočník Filip Chytil. Z asistencí se radovali Jakub Voráček, Radek Faksa a Tomáš Hertl.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Palát se prosadil podruhé za sebou a dovedl New Jersey k druhé výhře v sezoně. První branku vstřelil těsně před polovinou zápasu, kdy z prostoru mezi kruhy prostřelil brankáře Ilju Sorokina a zvýšil na 2:0 pro Devils.

Gudas asistencí pomohl k výhře Floridy, za Colorado poprvé v sezoně nastoupil Kaut

Číst článek

Podruhé se český útočník radoval pět minut před koncem. Jasper Bratt ujel po pravém křídle a našel ho osamoceného v ideální pozici na ose hřiště.

Palát dostal dostatek času aby zamířil do volného prostoru mezi rukou a tělo brankáře a gólem na 3:0 rozhodl o osudu duelu.

Islanders ještě dokázali snížit, kapitán Nico Hischier ale trefou do prázdné branky zpečetil druhou výhru Devils za sebou. Brankář Vítek Vaněček stejně jako při vítězství 4:2 nad Anaheimem zůstal pouze na střídačce.

Carolina proti Edmontonu celý zápas dotahovala. V polovině zápasu zvýšil Evander Kane na 3:1 a Oilers se poprvé v zápase dostali do dvoubrankového trháku.

Po dvou minutách vrátil Hurricanes do hry Andrej Svečnikov, jenž po Nečasově přistrčení vlétl do útočného pásma a střelou přes bránícího hráče přiblížil svůj tým na rozdíl jediné branky.

Produktivní Nečas

Nečas svůj třetí gól v sezoně vstřelil ve 49. minutě, kdy zakončil přečíslení dva na jednoho a snížil na 4:5. Rodák z Nového Města na Moravě ve čtyřech zápasech získal již sedm bodů a potvrdil svou pozici druhého nejproduktivnějšího Čecha v soutěži.

Carolina i přes jeho příspěvek podlehla Edmontonu 4:6 a poprvé v sezoně nevyhrála.

Výsledky NHL:
Boston - Anaheim 2:1 po sam. nájezdech, Toronto - Dallas 3:2 v prodl., Montreal - Arizona 6:2, Ottawa - Washington 5:2, NY Rangers - San Jose 2:3 v prodl., Columbus - Nashville 5:3, NY Islanders - New Jersey 1:4, Minnesota - Vancouver 4:3 v prodl., Pittsburgh - Los Angeles 6:1, Edmonton - Carolina 6:4, Vegas - Winnipeg 5:2, Calgary - Buffalo 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme