‚Dali jsme si pár piv a šli spát.‘ Palát si po pěti letech zahraje o Stanley Cup, v cestě stojí Dallas

V neděli brzy ráno začíná v zámoří finále play off hokejové NHL. O Stanley Cup budou letos bojovat dva Češi a každý na jiné straně. Hokejový útočník Ondřej Palát si po pěti letech zahraje druhé finále Stanley Cupu v kariéře. Letošním posledním soupeřem Tampy je Dallas, který měl před startem série delší čas na odpočinek. Palát s Tampou totiž teprve včera slavili postup, ale ne nijak bouřlivě.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

„Slavili jsme, ale na žádné velké oslavy nebyl čas. Dali jsme si večeři, k tomu pár piv a šli spát. Moc dobře víme, že už začíná finále,“ říká v rozhovoru s českými novináři přes internet hokejový útočník Ondřej Palát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Ondřej Palát z Tampy připravuje na finále Stanley Cupu

Se spoluhráči z Tampy si letos proti nepsaným pravidlům sáhl i na trofej pro vítěze play-off Východní konference.

„Myslím, že jsme se nedotkli v roce 2015, tak jsme, že to prostě uděláme a neřešili jsme to.“

Gólů stihl Ondřej Palát v letošním Stanley Cupu nastřílet už osm a jako člen elitní útočné formace výrazně přispěl k postupu Tampy do finále.

Nejvíc chybí rodina

Hrát v posledních týdnech skoro obden zápasy mu vyhovuje, ale věří, že sérii s Dallas ukončí se spoluhráči co nejrychleji. V bublině žijí hokejisté od konce července.

„Rodina mi chybí hodně. Mám malou dceru, manželku a voláme si denně a s rodičema taky. Naštěstí technologie fungují dobře, takže alespoň tak. Ale určitě mi rodina chybí a všichni se na sebe těšíme,“ dodává Ondřej Palát.

Úvodní finále Stanley Cupu mezi Tampou a Dallasem startuje v neděli v 1.30 ráno českého času.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme