Je to pro mě strašná pocta, těší se Palát na olympiádu. Českému utočníkovi se v nové sezoně NHL daří

Zisk druhého Stanley Cupu v řadě, druhé místo v anketě Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu sezony a nominace na olympijské hry do Pekingu. Útočník Tampy Ondřej Palát má za sebou skvělé období a daří se mu i v úvodu nové sezony NHL.

Tampa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Ondřej Palát

Hokejista Ondřej Palát | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

V posledních měsících zažívá nejúspěšnější období v kariéře. Hokejista Ondřej Palát vyhrál s Tampou druhý Stanley Cup v řadě a svými výkony si navíc vysloužil premiérovou nominaci na olympijské hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Ondřeji Palátovi daří v nové sezoně NHL a co pro něj znamená účast na olympiádě

V prvním zápase nového ročníku Palát vyšel bodově naprázdno a Tampa doma prohrála s Pittsburgem, ve druhém duelu na ledě Detroitu už se ale český útočník blýskl.

K vítězství 7:6 v prodloužení pomohl dvěma góly, včetně toho rozhodujícího.

„Zápas jsme si užili. Je to jeden z těch zápasů, ze kterého nemají trenéři úplně radost, protože tam byly chyby v obraně, ale ukázali jsme charakter a dokázali jsme se vrátit, i když jsme prohrávali o tři góly,“ vyprávěl v online rozhovoru s českými novináři Palát.

Třicetiletý útočník má za sebou hodně náročné léto - v červnu nejprve pomohl Tampě ke druhému titulu v NHL v řadě a po oslavách se spoluhráči přivezl Stanley Cup ukázat i do rodného Frýdku-Místku.

Češi zazářili v přípravě na NHL. Chytil nasázel hattrick, Palát si připsal tři asistence

Číst článek

„Ten den byl skvělý, nemohl jsem si to užít víc. Celý Frýdek-Místek se s pohárem vyfotil a potom jsem měl party s rodinou a s kamarády. Všechno se povedlo a strašně jsem si to užil,“ vzpomínal český hokejista.

Řada velkých výzev čeká na Paláta i v této sezoně. S Tampou se v NHL pokusí získat mistrovský hattrick a ještě před tím si zahraje na olympijských hrách.

Vedení Českého hokeje totiž oporu Lightning zařadilo do úvodní tříčlenné nominace vedle Davida Pastrňáka s Jakubem Voráčkem.

„Je to pro mě stašná pocta. Něco, o čem jsem snil už jako dítě, jet na olympiádu a hrát za národní tým. Strašně moc si toho vážím, myslím na to- Lhal bych, kdybych říkal, že ne. Snažím se myslet i na sezonu a strašně se těším,“ přřiznává hokejový útočník.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme