Palát třemi body dotáhl Tampu k výhře v prodloužení, Voráček asistoval u obratu Philadephie

Hokejisté Tampy Bay si v NHL připsali výhru 4:3 v prodloužení nad Columbusem a to i zásluhou Ondřeje Paláta. Český útočník jeden gól dal na dva další přihrál. Jakub Voráček pomohl dvěma asistencemi k obratu Philadelphie s New Jersey na 4:3 po nájezdech. Za poražené jednou skóroval Pavel Zacha, který se ale neprosadil v rozstřelu. Filip Chytil podpořil jednou přihrávkou výhru New Yorku Rangers 6:3 nad Buffalem.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát se raduje z gólu

Ondřej Palát se raduje z gólu | Zdroj: Reuters

Palát otevřel skóre ve dvanácté minutě, když u pravé tyčky zužitkoval pohotovou střelou přihrávku Braydena Pointa zpoza branky. Columbus ještě v první třetině otočil a český útočník stál u vyrovnání na 2:2 a 3:3.

Gól Ondřeje Paláta:

V prvním případě založil přečíslení dva na jednoho, při další gólové akci našel v přesilové hře křížným pasem na levé straně Alexe Barre-Bouleta, který vstřelil do odkryté branky svůj první gól v NHL. Prodloužení rozhodl po deseti sekundách Viktor Hedman.

Palát byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu a bodoval popáté za sebou (2+5). Rodák z Frýdku má na kontě 42 bodů (14+28) a vystřídal v čele produktivity českých hráčů Davida Pastrňáka (18+23), který v neděli podlehl s Bostonem v Pittsburghu 0:1.

Voráček u obratu

Zacha zvýšil trefou z předbrankového prostoru vedení New Jersey v padesáté minutě na 3:1. Claude Giroux ale při hře bez brankáře snížil a o 22 sekund později i vyrovnal. U obou golů si připsal druhou asistenci Voráček.

Dramatický průběh měl i rozstřel. Philadelphia vedla už 2:0, ale hosté vyrovnali a v páté sérii mohl rozhodnout Zacha, jenže neuspěl se střelou mezi betony. V šestém kole zajistil Flyers bonusový bod Kevin Hayes.

Sestřih ze zápasu Philadelphia - New Jersey:

Hlavním strůjcem výhry Rangers byl Mika Zibanejad, který zkompletoval ve 23. minutě hattrick gólem na 4:1. Švédský útočník vstřelil od poloviny března tři branky v zápase už potřetí. Chytil byl součástí souhry u gólu na 2:1, který dal Kaapo Kakko, s dvěma zásahy další hrdina domácích.

Výsledky NHL:
Pittsburgh - Boston 1:0, Tampa Bay - Columbus 4:3 v prodl., NY Rangers - Buffalo 6:3, Philadelphia - New Jersey 4:3 po sam. nájezdech

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme