Snad přijede, datum ale fakt nevím, říká o poháru vítěz Stanley Cupu a druhý muž Zlaté hokejky Palát

Stanleyův pohár se naposledy v Česku objevil před třemi roky, kdy slavnou hokejovou trofej vyhráli Michal Kempný a Jakub Vrána s Washingtonem. V posledních dvou letech se radovali další dva čeští hráči Tampy Jan Rutta a Ondřej Palát. Ale kdy letos přesně přivezou pohár domů, to zatím neví.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Profimedia

Patří k nejužitečnějším a nejúspěšnějším českým hráčům v zámořské NHL a připomínají to také aktuální výsledky ankety Zlatá hokejka, ve které byl těsně druhý za Davidem Pastrňákem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, kdy plánuje Ondřej Palát ukázat ěfanouškům Stanley Cup v Česku

Ondřej Palát vyhrál dvakrát po sobě slavný Stanleyův pohár a letos má - na rozdíl od loňského roku - šanci, že ho ukáže doma ve Frýdku-Místku.

„Nevím, nevím. Rád bych to věděl úplně přesně, ale není harmonogram. Snad přijede a uděláme něco ve Frýdku. Datum ale fakt nevím,“ vysvětlil pro Radiožurnál hokejový útočník.

I když neví přesně kdy, má alespoň zaručenou možnost letos přivézt pohár domů. Loni spolu s obráncem Janem Ruttou triumfovali a maximálně se s pohárem vyfotili, když to přeženeme, ty pravé emoce byly pryč.

„Byla to vždycky zklamání. Že se na něco těšíte celý život, že u toho budou rodiče a minulý rok to nevyšlo. Byli jsme tam sami, nikdo to vlastně neviděl a ani to nedorazilo do Česka,“ připomněl Palát složitou minulou sezonu. Ta poslední byla malinko lepší. Už částečně s diváky a opět s pohárem nad hlavou.

A pohár už by měl putovat do Česka, ale přesný harmonogram zatím neexistuje.

„Pořád je problém doletět do Evropy, tak snad dokonce týdne mi dají nějaký termín. Já to vidím někdy začátkem září, do té doby budu tady a pak asi odletím. Bude to větší akce, bude to ve Frýdku a nějak se to naplánovat musí,“ přizpůsobuje své plány den po dni Palát.

Neprozradil ale, jak by chtěl čtyřiadvacet hodin s pohárem v Česku prožít. „Plán mám, ale zatím to nebudu říkat, dokud nebudu vědět, že to stoprocentně přijede,“ říká třicetiletý hokejista. „Pro veřejnost taky, ale pak určitě v rodinném kruhu a mezi kamarády,“ nastínil alespoň částečně.

‚Výjimečný tým.‘ Palát pomohl Tampě k obhajobě titulu a zařadil se s Ruttou mezi velikány

Číst článek

Každopádně, když loni nevyšlo Palátovi přivézt pohár ze slitiny stříbra a niklu kvůli koronaviru, raději ho vyhrál podruhé za sebou.

A to se povedlo v posledních 30 letech jen dvakrát Pittsburghu, Detroitu a právě naposledy Tampě. Takže jde o unikátní věc.

„Myslím, že jo. Obhájit Stanley Cup je něco neskutečného a jen tak někomu se to nepovede. Byl to Pittsburgh před pár lety, ale v novodobé éře toho platového stropu se to jen tak nestane.“

Doplňuje Ondřej Palát, který překonal, dá se říct, krajana z Frýdecko-Místecka a rodáka z Čeladné Pavla Kubinu, jenž vyhrál slavný pohár s Tampou v roce 2004. To byl první triumf v dějinách klubu.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme