‚Hraní už by nedávalo smysl, nastal správný čas.‘ Mistr světa Ondřej Pavelec ukončil kariéru

Hokejový brankář Ondřej Pavelec se rozhodl v 31 letech ukončit aktivní kariéru. Mistr světa z roku 2010, který naposledy působil v týmu New York Rangers v NHL, v minulosti několikrát avizoval, že pokud nedostane nabídku z klubu zámořské soutěže, jinde chytat nebude. Dnes své rozhodnutí již dále nepokračovat potvrdil webu iSport.cz.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ondřej Pavelec

Brankář Ondřej Pavelec | Foto: Český rozhlas

„Hraní už by mi nedávalo smysl, nastal správný čas,“ řekl Pavelec, který před nedávnem odmítl nabídku extraligové Plzně a nechtěl jít ani chytat do KHL.

O vstupenky na hokejový šampionát je velký zájem, začátek prodeje ale provázely problémy

Číst článek

„Vždycky jsem říkal, že budu hrát hokej, dokud mě to bude bavit. A dokud o mě bude zájem. Teď se ani jedna věc nesešla. Nemám na to nastavenou hlavu, ani mě v NHL nikdo nechtěl. Takže jsem ani neměl velké dilema,“ přiznal.

Odchovanec Kladna působil v zámoří od roku 2005. V NHL oblékal dres Atlanty, Winnipegu a NY Rangers. V základní části odchytal 398 zápasů, další čtyři přidal v play off. Z českých brankářů si více startů připsali jen Dominik Hašek a Tomáš Vokoun. Pavelec startoval na dvou olympijských hrách, Světovém poháru a čtyřech mistrovství světa.

„Věděl jsem, že nechci hrát hokej do osmatřiceti nebo čtyřiceti. To jsem měl v sobě jasně nastavené. Pro lidi, kteří byli kolem mě, to tedy žádné překvapení nebylo. Život bych si chtěl užít i z jiného pohledu. Jedna etapa je za mnou, jedna přede mnou. A musím říct, že se na ni hrozně moc těším,“ uvedl Pavelec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme