Kometa - Třinec 5:2. Brno zvládlo i druhý domácí duel a je krok od zisku extraligového titulu

Hokejisté Komety Brno i ve druhém finálovém zápase na domácím ledě dokázali porazit Třinec a po vítězství 5:2 vedou v sérii 3:1 na zápasy. Brno tak dělí od obhajoby mistrovského titulu jediné vítězství.

Brno (Aktualizováno: 19:48 19. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vincour slaví gól proti Třinci.

Tomáš Vincour slaví gól proti Třinci. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Oba týmy do zápasu vlétly a zaplněná brněnská hala už během první minuty viděla šance na obou stranách. Nejprve se nadvakrát neprosadil třinecký Jakub Petružálek, vzápětí na druhé straně prověřil gólmana Šimona Hrubce brněnský Martin Zaťovič. Hra se i nadále přelévala z jedné strany na druhou, až na začátku 4. minuty ujela Kometa do přečíslení, které zakončil přesnou trefou do horního růžku Martin Erat.

Třinec ubránil dvojnásobné oslabení, přesto prohrál. 'Člověk by řekl, že nás to nakopne,' říká Svačina

Číst článek

Z vedení se ale domácí neradovali moc dlouho, už za necelé dvě minuty totiž vyrovnal třinecký Vlach, který nepříjemně tečoval Krajíčkovu střelu od modré čáry. Jenže ani stav 1:1 na ukazateli skóre dlouho nezůstal, ve 14. minutě totiž poprvé ve finálové sérii Kometa využila přesilovou hru.  Zaťovič přihrál puk Hynku Zohornovi, který se z pozice mezi kruhy nemýlil a zařídil domácím vedení 2:1.

Před polovinou druhé třetiny dostali hosté šanci na další vyrovnání v podobě přesilovky, jenže místo toho, aby dali důležitý gól, sami inkasovali. Zohorna s Malletem ujeli do přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný zakončil akci povedeným bekhendovým blafákem. Tentokrát ale reagoval Třinec bleskově a už za čtrnáct vteřin snížil na rozdíl jednoho gólu Lukáš Krajíček.

Ještě do druhé přestávky ale Brno zase vedlo o dva góly, když propálil Hrubce Tomáš Vincour. Vincourova trefa vyhnala třineckého gólmana z branky a jeho pozici zaujal Peter Hamerlík. Ten pak z brankoviště sledoval snahu svého týmu o vyrovnání.

Před polovinou třetí třetiny sledoval Hamerlík dění na ledě dokonce ze střídačky, protože se třinecký trenér odhodlal k nezvyklému risku a při hře čtyř proti čtyřem ve snaze získat početní výhodu odvolal svého gólmana celých dvanáct a půl minuty před koncem základní hrací doby.

Ale ani tento neobvyklý tah, ani další třinecké pokusy ke gólu nevedly, naopak pátý gól Komety přidal v 58. minutě do prázdné brány Martin Dočekal. Kometa tak půjde do pátého utkání za stavu 3:1 na zápasy a od zisku titulu ji dělí jediné vítězství.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. M. Erat (R. Zohorna), 14. H. Zohorna (Zaťovič, M. Erat), 30. Mallet (H. Zohorna), 36. Vincour (Mallet, Malec), 58. Dočekal (Vincour, L. Čermák) - 6. Roman Vlach (Krajíček, J. Petružálek), 31. Krajíček (Chmielewski, D. Musil). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme