Extraliga zná prvního finalistu. Brněnská Kometa přehrála Plzeň a může obhájit loňský titul

Kometa Brno dokázala porazit plzeňskou Škodovku na jejím ledě 6:2 a slaví postup do finále extraligy. Za hosty stříleli Martinové Erat a Nečas, Leoš Čermák, Petr Holík a Alexandre Mallet. Obě trefy Plzně si připsal Milan Gulaš. Soupeř pro Kometu vzejde ze série mezi Třincem a Hradcem Králové.

Plzeň (Aktualizováno: 19:54 7. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Brnem a Plzní

Zápas mezi Brnem a Plzní | Zdroj: ČTK

Brněnská Kometa mohla na ledě svého soupeře z Plzně postoupit do finále play-off. Brno vedlo v sérii hrané na čtyři vítězná utkání 3:1.

První gól je důležitý, všímá si Kracík. Plzeň dokázala vrátit sérii na vlastní led

Číst článek

Hosté vstoupili do zápasu daleko lépe. Po půl minutě byl vyloučen Michal Moravčík z Plzně za krosček. Přesilovku Brňané ještě nevyužili, ale pět sekund po jejím konci přesně zakončil k pravé tyči Martin Erat.

Během poslední minuty první třetiny padly na plzeňském stadionu celkem tři branky. Nejdříve srovnal za domácí Milan Gulaš. Brno pak znovu vedlo už po 16 vteřinách a trefě Martina Nečase, dvoubrankové vedení ještě před odchodem do šaten zajistil Kometě Martin Erat.

Už na 4:1 z pohledu hostující Komety zvyšoval Leoš Čermák. Kometa se dostala do přečíslení a její kapitán uspěl s ranou z levého kruhu.

Na rozdíl čtyř branek upravil skóre brněnský Petr Holík a vyhnal z branky Miroslava Svobodu, kterého nahradil Alexandr Hylák.

V poslední třetině snižoval na 2:5 pro Plzeňské znovu Milan Gulaš. Ten se prosadil v přesilové hře, kdy přesně zamířil z pravého kruhu. Škodovka následně zkusila hru v šesti. Tu ale dokázali využít hosté z Brna, kdy do prázdné brány uklidil puk Alexandre Mallet.

Kometa se tak představí znovu po roce ve finále, když v tom loňském po výhře nad Libercem slavila titul. Její soupeř vzejde ze série mezi Hradcem Králové a Třincem, ve které vedou Oceláři 3:2 na zápasy. Šesté utkání je na programu v neděli a na iROZHLAS.cz ho můžete sledovat online.

bor, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme